Кметът на Пловдив Здравко Димитров е издействал средствата от 18

...
Кметът на Пловдив Здравко Димитров е издействал средствата от 18
Коментари Харесай

Кметът на Пловдив е издействал средствата за доизграждане на пътя Пловдив

Кметът на Пловдив Здравко Димитров е издействал средствата от 18 млн. лева за доизграждане на пътя Пловдив - Асеновград, оповестиха от общинския пресцентър.

Средствата са контрактувани на среща с премиера Бойко Борисов , някогашния министър на финансите Владислав Горанов и зам.-министъра на районното развиване Николай Наков, която се е провела на 8 юли по самодейност на Здравко Димитров. Със средствата ще бъдат построени 18 километра местни платна, разграничителни мантинели и осветяване на всички кръгови кръстовища.

В края на 2019 година по гледище на кметът на Пловдив и с поддръжката на премиера Бойко Борисов държавното управление дефинира югоизточния обход на Пловдив за обект с национално значение. Трасето обгръща сектора от републикански път II-56 Брезово - Пловдив - Път II-86, от км 90+000 до км 102+820 и е с обща дължина 12 км. Първият стадий от реализирането на югоизточната дъга е строителството на сектора от път II-56, който е с дължина 4,8 км. След като бъде изпълнена югоизточната дъга, ще стартира построяването на югозападната част на Околовръстния път.

" Индустрията на Пловдив и региона нараства с бързи темпове и това постанова нуждата от своевременното развиване и разширение на пътната мрежа и на съпътстващата инфраструктура. Затова още като регионален шеф направих всичко допустимо да се осъществя извънредно значимият план на пътя Асеновград - Пловдив, дружно с неговите местни платна, както и доизграждането на Околовръстното шосе в посока Автомагистрала " Тракия " , показва още кметът, представен в известието.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР