Кметът на Пловдив Костадин Димитров и кметът на район Тракия“

...
Кметът на Пловдив Костадин Димитров и кметът на район Тракия“
Коментари Харесай

Стотици велосипедисти се включиха във велошествието в Тракия

Кметът на Пловдив Костадин Димитров и кметът на регион „ Тракия “ Георги Гатев дадоха формален старт на Велосезон 2024. Начело на шествието бяха и ръководителят на Общинския съвет Атанас Узунов, заместник-областният шеф Атанас Ташков, заместник-кметовете Женя Петкова, Владимир Темелков, Ангел Славов, Николай Бухалов и кметът на регион „ Източен “ Емил Русинов.
Прочетете още
Стотици велосипедисти се включиха в 12-тото издание на събитието, което се организира по самодейност на Костадин Димитров. Хора на възраст от 2 до 72 години, измежду които и цели семейства, с колела, ролери и скутери минаха през маршрута от кметството в регион „ Тракия “ по велоалеите на бул. „ Освобождение “, Асеновградско шосе, бул. „ Санкт Петербург “ до новия състезателен парк на „ Декатлон “ в „ Тракия “.

Празникът продължи там със спортни игри, лотария с награди и доста въодушевление. Много от участниците си потеглиха с нови колела. За всички, които се включиха в мероприятието, бе обезпечена и мобилна кухня и питиета.

Кметът Костадин Димитров поздрави колоездачите и благодари  на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи - Пловдив, Пето районно ръководство, Оперативна програма „ Общинска защита “, Оперативна програма „ Организация и надзор на превоза “, администрацията и доброволците за положителната организация на събитието.

„ Радвам се, че стартирахме тази самодейност преди повече от 10 години. От 2012 година насам  тя набира все по-голяма известност и участниците в нея стават от ден на ден. За нас е значимо да насърчаваме различния метод на напредване, което е и един от факторите за запазване на околната среда “, уточни кметът на Пловдив Костадин Димитров.

Той добави, че следва разширение на мрежата от велоалеи.

„ Изключително ми е прелестно всеки ден, в другите места на града, да виждам по какъв начин пловдивчани от всички възрасти карат колела по велоалеите за спорт, напредване, както и през свободното си време. Градската администрация ще постави старания, с цел да построи основни връзки сред съществуващите велоалейни трасета, както и в допълнение да разшири мрежата от велоалеи “, акцентира Костадин Димитров и пожела сполучливо начало на Велосезон 2024.

Припомняме, че първото велошествие в Пловдив бе през 2012-та година, като само през 2020 година то не се състоя поради наложените ограничения против пандемията.



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР