Кметът на Пловдив Иван Тотев разкри пред Дарик радио“ ситуацията

...
Кметът на Пловдив Иван Тотев разкри пред Дарик радио“ ситуацията
Коментари Харесай

Кметът на Пловдив: Нещо не е наред със стадионите на Ботев и Локомотив

Кметът на Пловдив Иван Тотев разкри пред „ Дарик радио “ обстановката към трите огромни стадиона в града. Той призна, че има проблеми и нещо не е наред към оборудванията на Локомотив и Ботев. Градоначалникът изясни и какво следва към ремонта на градския стадион „ Пловдив “.

„ На фона на това, което се случва в Пловдив със стадионите и неразбираемата картина е ясно, че нещо не е наред и с двата стадиона. Чакаме дати на започва на работа. Факт е, че пристигна миг, в който започваме една самодейност, която да де опция на стадион „ Пловдив “ да се организират футболни срещи “, разяснява Тотев.

„ Дебатът, който се случи на съвещанието на Общинския съвет, дали ще има мачове от УЕФА или не е с явен отговор – мачове от Европа ще има. Въпросът е от каква категория ще е стадионът. Ние държим да има опция да се организират мачове от европейските шампионати “, разгласи кметът на Пловдив.

„ Очакваме проектант Маринов да изготви заданието за приемане на акт 16 на стадион " Пловдив ". Тогава ще стане ясно и какъв брой пари ще са нужни. Всички желаеме да има мачове от евротурнирите на " Пловдив ", само че ще би трябвало да се види какви ще са финансовите планове. Има опция стадионът да бъде надграден от източната страна (бившата зала " Чайка " ), където трибуните са насипни. Със сигурност стадионът ще бъде положително решение за решение на проблемите на Локомотив и Ботев. “

„ С Локомотив ситуацията е по-спокойно, защото има стадион, на който могат да се играят мачове. Чакаме документи от клуба за пускане на концесия. Винаги нещо се работи, нещо се бави. Имаме увещание от шефовете на клуба, че идната седмица ще има съответно предложение от тяхна страна “, разкри градоначалникът.

„ Нямам информация и премерено приказвам по тематиката за стадион „ Христо Ботев “. Ние сме толерантни, към момента сме в периода на строителство. През 2018 година Общината би трябвало да вземе решение към концесията на стадиона. На фона на неразбираемата картина към " Колежа " мога да кажа, че нещо не е наред там. Срокът за градеж изтича и общината ще би трябвало да вземе решение по проблема. Доколкото знам и концесионните такси не са платени, само че до края на годината има време “, разясни Иван Тотев.

 

 

 
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР