Кметът на Пловдив Иван Тотев е решил на 26 декември

...
Кметът на Пловдив Иван Тотев е решил на 26 декември
Коментари Харесай

Кметът на Пловдив ще разфасова две прасета пред общината на 26 декември


Кметът на Пловдив Иван Тотев е решил на 26 декември от 12 ч. на обяд пред елхата в центъра на града, пред общината, да разфасова ритуално две свине. Това разгласи самият градоначалник пред общинарите, които не сдържаха смеха си.

„ Искам да направя анонс, че на 26-ти, в случай че сте в Пловдив, община Пловдив провежда един обред, който има за цел да съблюдава българските обичаи към Коледа и защото към този момент доста хора и доста изключително от по-малките пловдивчани нямат доста опция да вървят по селата и да се срещнат от близо с традициите, то ние взехме решение в община Пловдив да създадем по този начин, че традициите да дойдат в града. Имаме една прелестна коледна елха пред община Пловдив и на 26-ти там ще приготвим по остарял български бит, задно с коледари, облечени с коледни дрехи, както са коледарите - с геги, с гевреци и благодарение на Ути Бъчваров, ще разфасоваме две свине, тъй че всички сте поканени да спазим дружно тази традиция”, сподели кметът на Пловдив.

„ Подготвили сме една огромна скара, вино, самун, кисели краставички и лютеница”, сподели още кметът. На въпрос от присъстващите за какво на пловдивчани и гостите на града ще бъдат препоръчани единствено две свине, Тотев изясни, че ръководената от него община не може да фактурира повече от две животни.

На въпрос дали по остарял български бит ще има и почерпка с ракия Тотев не отговори, само че в залата се чу коментар, че гощавката ще е с алено вино.



Идеята на кмета на Пловдив незабавно провокира подбив в обществените мрежи, изключително на фона на обстоятелството, че градът е разгласен за „ Европейска столица на културата” за 2019 година

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР