Кметът на Плевен д-р Валентин Христов ще настоява пред служебното

...
Кметът на Плевен д-р Валентин Христов ще настоява пред служебното
Коментари Харесай

Кметът на Плевен ще поиска увеличаване на средствата за Водния цикъл

Кметът на Плевен доктор Валентин Христов ще упорства пред служебното държавно управление за преразглеждане на отпуснатите средства за Воден цикъл, които са в размер на 120 милиона лв., от които 30 са избрани за Плевен, а 90 за Кнежа.

„ Още преди към месецсъм разпоредил да бъдат тествани и почистени всички шахти в Плевен. Отводнителната система в Плевен е остаряла и компрометирана, и не може да поема огромни количества вода. При това, центърът на Плевен е в ниската част на града и тук се получават такива наводнения като това от 8-ми май. Така пролича острата потребност от замяна на Водния цикъл ".

Кметът напомни, че Община Плевен към този момент е кандидатствала за средства за Воден цикъл и на среща на Асоциацията на ВиК сдруженията е оповестено отпущането на средства в размер на 12о милиона лв..

„ Оказа се обаче, че те са разпределени непропорционално и неточно по отношение на Община Плевен, която е най-голямата. В Плевен живечт 100000 поданици и получава 30 милиона, а Кнежа получава останалите 90 млн.

Нямам нищо срещу Община Кнежа и жителите й, само че се надявам Правителството и Министерство на регионалното развитие да извърнат внимание и тази неправда към жителите на Плевен да бъде поправена “.

Кметът на Плевен сподели, че всички вреди от бурята на 8-ми май ще бъдат разказани и подадени към Ведомствената комисия за бедствия и повреди.

„ Вече съм упорствал пред Министерство на регионалното развитие и Министерство на околната среда и водите като от там ми споделиха, че това вее е гласувано на равнище Министерски съвет., Затова в този момент ще упорствам за ново преразглеждане от настоящето служебно Правителство “, сподели доктор Христов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР