Кметът на пернишкото село Дивотино Румен Сергиев е обвинен от

...
Кметът на пернишкото село Дивотино Румен Сергиев е обвинен от
Коментари Харесай

Кмет на пернишко село е обвинен в укриване на данъци за над 800 000 лева

Кметът на пернишкото село Дивотино Румен Сергиев е упрекнат от Софийската градска прокуратура за укриване на данъчни отговорности в изключително огромни размери .
Сергиев, в интервала 13 февруари 2008 година - 12 февруари 2011г., е избегнал определяне и заплащане на данъчни отговорности в размер на 833 297.95 лева .
От известието на прокуратурата излиза наяве още, че Сергиев е предавал документи с погрешно наличие в Национална агенция за приходите , в които отразявал покупко-продажби, без те да са действително осъществени. В годишните си заявления кметът на Дивотино всеки месец намалявал размера на дължимия налог добавена стойност , както и дължимия за съответната година корпоративен налог.
След това, при подаване на изискуемите от закона заявления пред Търговско дружество на Национална агенция за приходите, 24 пъти удостоверил тази лъжа.
В посоченият 3-годишен интервал, Румен Сергиев бил едноличен притежател и шеф на комерсиално сдружение , занимаващо се с вътрешна и външна търговия, посредническа маркетингова, рекламна, осведомителна и издателска, туристическа, транспортна, строителна и селскостопанска активност, хотелиерство и ресторантьорство. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „ парична гаранция “ в размер на 10 000 лева
Ако бъде приет за отговорен Сергиев може да получи наказване отнемане от независимост за период от 1 до 8 години и санкция от пет хиляди до двадесет хиляди лв..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР