Кметът на Перник Станислав ВладимировСтанислав Владимиров е роден на 30

...
Кметът на Перник Станислав ВладимировСтанислав Владимиров е роден на 30
Коментари Харесай

Кметът на Перник иска още една станция за измерване на качеството на въздуха

Кметът на Перник Станислав Владимиров  Станислав Владимиров Станислав Владимиров е роден на 30 декември 1978 година в София. Завършил е междинното си обучение в е изпратил писмо до министъра на околната среда и водите за слагане на още една станция за премерване на качеството на въздуха в града, заяви общинският пресцентър.

Според Владимиров станцията би трябвало да бъде сложена в средата на града - покрай индустриалната зона, тъй като Перник постоянно попада в класациите за замърсен въздух.

По думите на кмета в предходния мандат е имало опция за кандидатстване за финансиране по стратегия "Околна среда " за 111 млн. лева, които са разпределени сред 7 града.

Кметът на Перник: Голям заем не е разрешил ремонт на водопровода в града

"За страдание Перник не беше изготвил стратегия за ръководство на качеството на въздуха и тези пари не са получени. Те щяха да бъдат ориентирани към всички, които употребяват твърдо битово гориво. Сега ще би трябвало със лични средства да преодоляваме този проблем ", е обяснил Владимиров.

Той споделил още, че в новия бюджет, макар скромните средства, с които общината разполага, е заложено слагане на филтри в част от семействата, които се отопляват с твърдо гориво.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР