Кметът на Перник Станислав Владимиров се надява на полезни дебати

...
Кметът на Перник Станислав Владимиров се надява на полезни дебати
Коментари Харесай

Станислав Владимиров иска дебати в НС за ВиК сектора

Кметът на Перник Станислав Владимиров се надява на потребни диспути за положението на ВиК бранша при разискването на вота на съмнение, който Българска социалистическа партия ще внесе при започване на новата сесия на Народно събрание. " Нужна е сериозна полемика всъщност за това, което не сме свършили обратно във времето, тъй като единствено простаците постоянно стартират изначало. Надявам се рецесията в Перник да направи по този начин, че ВиК секторът да стане много по-подреден ", акцентира Владимиров в тв изявление. Той е безапелационен, че Българска социалистическа партия не се заиграва със страховете на хората, тъй като ролята на опозицията е да слага проблемите им в Народното събрание. Владимиров предизвести, че януари и февруари ще са най-болезнени за перничани, само че стягането на режима е краткосрочна и нужна мярка. Според него един от сериозните проблеми на пернишкото ВиК е освен остарялата инфраструктура, само че и неналичието на квалифицирани фрагменти.

Председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова още веднъж напомни, че безхаберие, непросветеност и корупция са довели до водната рецесия в Перник. Тя е безапелационна, че би трябвало да се носи и политическа отговорност, каквато е вотът на съмнение, и наказателна, с цел да се види кой е позволил да се стигне до това.

В петък вечерта поданици на пернишкия квартал " Църква " блокираха пътен възел " Даскалово ". Те недоволстваха, че са останали без вода поради повреда. Протестиращите имали желание да затворят автомагистрала " Струма ", само че не били позволени от полицията.

Междувременно в Перник пристигнаха министърът на стопанската система Емил Караниколов и районният зам.-министър Николай Нанков. На среща с Владимиров беше разисквана потребността общината да форсира процедурите по желание на реализатори на спешните действия. Кметът увери, че преди края на идната седмица към този момент ще бъде предоставен ремонтът на квартал " Църква ". Поетапно общината ще разпорежда спешните поправки и по останалата част от ВиК мрежата, за които получи 35 млн. лева

Към язовир " Студена " потеглиха в допълнение 40 литра в секунда вода от Попов извор до село Боснек.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР