Кметът на Перник Станислав Владимиров подписа заповедта за въвеждането на

...
Кметът на Перник Станислав Владимиров подписа заповедта за въвеждането на
Коментари Харесай

От понеделник Перник ще има питейна вода по график

Кметът на Перник Станислав Владимиров подписа заповедта за въвеждането на воден режим. От 18 ноември перничани ще имат вода от 5.00 до 10.00 и от 17.00 до 22.00 часа, заяви БНР. Въвеждането на воден режим се постанова поради фрапантно намалелия размер на язовир " Студена ".

Освен за Перник рестриктивните мерки ще важат и за град Батановци и за девет села.

Режимът е съгласуван с условията на страната месечният отток от язовир " Студена " да не надвишава 1 милион кубически метра.
Районната здравна ревизия задължи шефовете на учебните заведения и на детските градини да обезпечават нужните количества минерална, изворна или трапезна вода за децата и учениците. Учебните и детските заведения би трябвало да разполагат с спомагателни съдове, снабдени с кранчета за измиване на ръце и съдове за задоволително количество аварийна вода за санитарните възли.
Сред ограниченията, подхванати по отношение на режима, са осъществяване на ежедневна стерилизация на подовете в пространствата, неколкократно всекидневно измиване и стерилизация на тоалетните, както и стерилизация на приборите, съдовете за хранене и чашите за вода след всяка приложимост в детските заведения.

От здравната ревизия оповестиха, че се приготвят наставления за предприемане на хигиенични и противоепидемични ограничения за всички образователни и детски заведения, които ще бъдат връчени в най-кратък период. За осъществяването им здравните инспектори ще наблюдават прецизно.

Перничани готвят митинг поради рецесията с водата. Недоволството е подбудено както от положението на язовир " Студена ", чийто размер фрапантно спадна, по този начин и от неяснотите към идния воден режим. Организацията тече в обществените мрежи. Сред настояванията е търсенето на правосъдна отговорност от отговорните за водната рецесия. Протестът е плануван за 20 ноември от 9.00 часа пред постройката на ВиК.

По-рано министърът на районното развиване разгласи, че се търсят други възможности за снабдяването на Перник с питейна вода. Повече четете тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР