Кметът на пазарджишкото село Семчиново бе задържан заедно с още

...
Кметът на пазарджишкото село Семчиново бе задържан заедно с още
Коментари Харесай

Съдът решава да остави ли в ареста кмета на Семчиново, задържан за трафик на жени

Кметът на пазарджишкото село Семчиново бе арестуван дружно с още шестима души при спецоперация по европейска заповед за арест, издадена от испанския съд. По неофициална информация, делото е за присъединяване в проведена незаконна група за трафик и употреба на дами.

В съда в Пазарджик се чака да бъде гледано настояването на прокуратурата за непрекъснатото задържане под стража.

Арестуваният Пламен Темелков бе определен през ноември 2015 година Тогава част от съселяните му се подвигнаха на протест и проведоха жива верига пред кметството, с цел да не го пуснат да встъпи в служба.

Хората стачкуваха, като твърдяха, че той има нечисти приходи и изкарва парите си по непочтен метод. Още тогава името му се свързваше с трафик на дами. Самият Темелков сподели пред камерата на bTV, че Семчиново е известно като селото на мафиотите.

Протестът на хората провокира инспекция на прокуратурата, обвързвана с приходите му, само че не беше намерено нищо неправилно.

Година и половина след влизане в кметството на Пламен Темелков всичко е в застой, има направена единствено една детска площадка, обясниха местинте хора.

Бойко Младенов, един от участниците в инициативния комитет преди време, сподели, че Темелков не е тормозил девойки от селото, само че се е знаело, че си печели парите с трафик на дами. Никой обаче не е можел да го потвърди.

Имало е момиче, което е желало да свидетелства, само че след това се отказало, тъй като е било заплашвано.

Пламен Темелков е от ромски генезис, само че тогава митингът на хората не е бил срещу неговата принадлежност.

По време на изборите хората се съмняваха, че той си е купил гласовете, само че инспекцията сподели тъкмо противоположното.

Местните желаят да се направи следствие на произхода на парите му.

Засега няма напрежение сред българите и ромите, споделят локалните. Те обаче са обезпокоени, че корупцията е на всички места, гората се реже поголовно.

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР