Кметът на Пазарджик Тодор Попов обяви частично бедствено положение заради

...
Кметът на Пазарджик Тодор Попов обяви частично бедствено положение заради
Коментари Харесай

Частично бедствено поведение в Пазарджик

Кметът на Пазарджик Тодор Попов разгласи отчасти бедствено състояние поради казуса с районното хранилище за боклуци. Това стана на изключително съвещание на Общинския спешен щаб, съобщи TrafficNews.

Попов прикани кметовете на останалите 8 общини в региона да създадат същото, тъй като казусът визира цялата област: След като обявим 7-дневен интервал, ние ще имаме опция да сключим директни контракти с компанията за този интервал от време, които на 1 януари да поемат оперирането за една седмица на самото хранилище. Съветвам останалите сътрудници да създадат същото, тъй като таксите и санкциите ще бъдат такива, че неведнъж ще надвишават разноските им, които ще създадат във връзка с обезпечаването на тази услуга. На 1-ви няма да могат да изхвърлят нито на остарялото си бунище и на голата поляна, на която до момента са изхвърляли, нито на новото хранилище.

Вероятно Пловдив ще се наложи да поема част от боклуците на прилежащи области, стана ясно след съвещанието на Кризисния щаб в Пазарджик поради рецесията с боклука през вчерашния ден.

Всяко обитаемо място обаче ще се оправя поединично със обстановката. Община Велинград ще депонира отпадъците си в Доспат или в Пловдив, а в Община Брацигово в първите дни на новата година ще събират отпадъците в камионите за отпадък, само че по-късно няма ги депонират.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР