Кметът на Пазарджик Тодор Попов обяви частично бедствено положение от

...
Кметът на Пазарджик Тодор Попов обяви частично бедствено положение от
Коментари Харесай

Бедствено положение в Пазарджик - градът потъна в боклук

Кметът на Пазарджик Тодор Попов разгласи отчасти бедствено състояние от на следващия ден. Засега то се афишира за интервал от седем дни. Причината е проблем с районното хранилище за боклуци.

До изключителната обстановка се стига след закриването на общинските сметища. Наравно с нова налице е неспособност новото хранилище да поеме отпадъците на Пазарджик и на още осем общини от 1-ви януари, осведоми БНР.

„ Ако компанията, която оспорва състезанието за оператор на депото продължи да апелира пред Върховния административен съд, то бедственото състояние ще бъде удължено с още 30 дни “, сподели Тодор Попов.

Той прикани кметовете на останалите 8 общини също да разгласят бедствено състояние. В това кметът вижда единственият вид да се подписа краткотраен контракт с фирмата-оператор на новата клетка.

„ Предупреждавам сътрудниците си, че в случай че не създадат това, камионите им с боклуци, които не дават отговор на условията няма да бъдат позволени в депото на 1-ви януари “, съобщи Попов. /Марица.бг
тагове пазарджик отпадък бедствено положение
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР