Кметът на Пазарджик Тодор Попов дари Папа Франциск с екип

...
Кметът на Пазарджик Тодор Попов дари Папа Франциск с екип
Коментари Харесай

Кметът на Пазарджик подари на Папата екипа на Хебър от златния требъл

Кметът на Пазарджик Тодор Попов подари Папа Франциск с екип на Хебър В края на годината Кметът та Пазарджик Тодор Попов се срещна с Папа Франциск във Ватикана.

Височайшата аудиенция при главата на Римокатолическата черква бе в границите на визитата на пазарджишкия градоначалник в Италия, където той показа интернационалния план „ Градината на света “ Кметът подари на Папата специфичен екип на Хебър от златния требъл.

През миналата година волейболистите на Хебър завоюваха всички вероятни оценки на страната – Суперкупа, Купа България и шампионска купа, като означиха страхотното достижение от 35 следващи победи. От своя страна Папата даде своята благословия за реализацията на влиятелния план.

„ Изключително съм горделив, че имах опцията да се срещна с папа Франциск във Ватикана “,, разяснява Тодор Попов. „ Поводът бе да показва на папата огромния интернационален план “Градината на света ”, който ще осъществяваме в Пазарджик. Проектът и целият град получи благословията на папа Франциск, а на Негово светейшество сервирах и подарък - златен житен клас, който е признакът на " Градината на света ”. Също по този начин подарих и специфична тениска на волейболния ни първенец Хебър от златния требъл през предходната година с подписи от играчите на тима. "

„ Активната ни работа по плана “Градината на света ” продължи и след срещата с папа Франциск. За задачата организирахме редица срещи с разнообразни представители на Ватикана и посланици, чиито страни нямат представителства в България “, добави още градоначалникът, под чието ръководство в Пазарджик бяха осъществени редица влиятелни планове, а инфраструктурата на града бе облагородена по европейски модел.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР