Кметът на Пазарджик Тодор Попов даде брифинг след поредицата от

...
Кметът на Пазарджик Тодор Попов даде брифинг след поредицата от
Коментари Харесай

Кметът на Пазарджик: Всички сме от село, но на някои много им личи! Знам им схемите, не съм от Левуново

Кметът на Пазарджик Тодор Попов даде брифинг след поредицата от събития към него - улавяне да кара с алкохол, последвано през днешния ден от 5 буса (по думите му) полиция, Национална агенция за приходите и други органи, които влязоха в общината. Щото им знам методите и схемите!

Така отговри на въпрос за какво не е дал кръвна проба, откакто е спрян по КАТ, написа clubZ. После обаче кимна, че е дал, а най-после посочи, че  " е направил всичко належащо ".

Попов очевидно няма изключително високо мнение за локалната полиция, тъй като " методите и схемите ", които изреди, се състоят в това - че  " като те нагласят, че имаш 5 промила в кръвта алкохол и че си цялостен с опиати - след това върви се обяснявай ".

" Щяха да ме заключат още същата вечер и щяха да ме вършат за срам 1 година - сподели кметът, като се базира на 10-те си години стаж като юрист. - Моля ви се - ние да не сме от Левуново! "

Попов разгласи, че служителите на реда, след прекъсването му с алкохол,  " като таласъми обикаляха два дни към къщи - все едно че са излезли от Хелоуин ", само и единствено да го заловен дали ще се качи отново на колата.

" Чакам си наказателното разпореждане, което ще апелирам съответно – щот толкоз им е капацитатът на тях ", сподели той, убеден, че след това " уважаемият адиминстративен съд " ще се произнесе.

" Днешната среща с нашите посетители не е инцидентна ", продължи Попов във връзка масиранта инспекция, която му е изпратена.

Той се ожали, че проверяващите търсели заверени копия, годишни фенансови доклади - множеството документи, които са за публично прилагане на уеб страницата на общината.

" Нито съм първят, нито последният - тука би трябвало да се направи цирк. "

(Интересно е, че Попов, началничката на кабинета в общината на който бе убита показно, не разяснява предните години, когато под давление на Иван Гешев кметове се прекарваха на конвейер през Спецпрокуратурата, б.р.).

Той даже великодушно разгласи, че упреците му не били към " тия момчета ", които през днешния ден пристигнали в общината и също умирали от оскърбление. 

" К`во ще прави Национална агенция за приходите в общината!? Нас, общините, ни ревизира така наречен Сметна палата. Национална агенция за приходите може да ревизира обществена институция единствено, в случай че не си е платила ДДС-то или локалния налог ", анализира Попов правната аргументация зад инспекциите.

Той даже е нещо като рупор на справедливостта:

" Да го кажем - щото те, доста кметове ги е боязън - само че с мен не са случили! "

Той разви логичност по отношение на дейностите на Министерство на вътрешните работи при догадка на необходимост - на което имали право, само че единствено в случай че би трябвало да се съберат бързи и неотложни доказателства или да се предотврати закононарушение.

" Ние, общините, да не сме някакви бандитски организации? ", попита пазарджишкият кмет.

Напротив - те били  " остров на мира и относителна непоклатимост, щото другояче страната ни щеше да отиде на кино “. Той поддържа това умозаключение с изявлението, че от 1 година страната е в свободно рухване.

" Тръгнали да плашат сътрудниците по другите общини - с 20 души с 5 микробуса пристигнали... Мен ли да ме плашат?! Аз съм плашен, плашен, проверяван непрекъснато ", сподели Попов, от чиито регион за пръв път Делян Пеевски стана народен представител преди години.

Той направи и нещо като съобщение-обръщение към " тия хора ", очевидно - които го ревизират. Съдържанието бе, че  " за всяко обществено държание се дава най-после оценка. И тази оценка следва хората да я дадат на 14-и и 21-ви ".

Той посъветва незнайните получатели на изявлението, че „ ще получат слаба оценка “ поради държанието си.

" Зад тези хора не стои избор. Кой е дал своя вот за тия хора? С какво самочувствие те взимат някакви значими решения, тактики вършат и така нататък

Кой е дал своя вот за вас?! Те за половината и околните им няма да гласоподават, в случай че има избор. "

Кметът приключи, цитирайки сентенция, която му била обичана:

" Всички в България сме от село, само че за жалост на някои доста им проличава. "
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР