Кметът на Павликени инж. Емануил Манолов направи първа копка на

...
Кметът на Павликени инж. Емануил Манолов направи първа копка на
Коментари Харесай

Изграждат нова зона за отдих в Павликени

Кметът на Павликени инж. Емануил Манолов направи първа копка на нова зона за отдих с детска площадка в местността " Маринополци ", която ще оживи публичния парк. Детският ъгъл ще бъде възрастово разграничен за малчугани от 0 до 3 година и за деца от 3 до 12 година В пространството сред тях ще се разположи и дребен пясъчник. Ще бъдат построени нови алеи за разходка и отдих с инсталирани пейки.

" Даваме началото на първия извоюван план от общината с финансиране от Местната инициативна група " Павликени-Полски Тръмбеш ". След два месеца паркът ще се оглася от детски смях и от приятни диалози сред нашите съграждани, които са пристигнали да отдъхнат тук ", съобщи инж. Манолов. Кметът уточни, че построяването на детски площадки и площадки за спорт навън са измежду целите на Община Павликени през последните години. Градоначалникът благодари на екипа на МИГ " Павликени-Полски Тръмбеш " за работата им и за осъществените към този момент подмерки за подкрепяне на локалния дребен и междинен бизнес за закупуване на техника, за възстановяване на материално-техническата база, за съоръжение на индустриални площи и други

Финансирането на плана е по контракт за даване на безплатна финансова помощ с Държавен фонд " Земеделие " и МИГ " Павликени-Полски Тръмбеш " по " Програма за развиване на селските региони ". Съфинансирането е от Европейския аграрни фонд за развиване на селските региони. Стойността на утвърденото финансиране е 82 905,05 лв. без Данък добавена стойност. Срокът за осъществяване на строителството е 80 календарни дни.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР