Кметът на Париж предупредил президента на Международния олимпийски комитет (МОК)

...
Кметът на Париж предупредил президента на Международния олимпийски комитет (МОК)
Коментари Харесай

Париж скочи на МОК заради договора с Airbnb

Кметът на Париж предизвестил президента на Международния олимпийски комитет (МОК) по отношение на „ рисковете “ от съглашението им за спонсорство с компанията за туристическо настаняване Airbnb в писмо, изпратено предходната седмица и предадено от Франс прес в понеделник.

Ан Идалго, член на Социалистическата партия, която ще се бори да бъде избрана отново следващата година, даде обещание в писмото, изпратено в петък до президента на МОК Томас Бах своята „ цялостна увереност “ да затегне ограниченията по отношение на туристическите наеми във френската столица, която е един от най-големите пазари на Airbnb и ще одобри Летните олимпийски игри през 2024.

Париж има 65 000 разгласи на Airbnb, което докара до неодобрение измежду публични лица от градската администрация, съгласно които компанията предлага доста места чартърен в услуга на туризма пред локалните поданици. Френската столица бе въвлечена в редица правосъдни каузи с американския колос и през февруари изиска 12.5 млн. евро в санкции за това, че е било позволяване на притежатели да наемат парцели, без да се записват в града. В писмото си Идалго съобщи, че може да забрани напълно краткосрочните туристически наеми в някои елементи на града, в случай че не бъдат въведени по-строги ограничавания на национално равнище.

„ С премахването на забележителен брой квартири от Париж, Airbnb способства за повишението на наемите и утежнява дефицита на жилища на пазара за наемане на цена за всички парижани, изключително за междинната класа “, показа Идалго. Тя упрекна платформата и в „ дестабилизирането на локалния бизнес и конкурирането с обичайните хотели “. Заместник-кметът на Идалго, отговарящ за жилищното настаняване, Ян Бросат, сподели пред Агенция Франс Прес в понеделник, че съжалява за избора на сътрудник на МОК „ във време, когато доста градове в Европа и света се борят против Airbnb “. 

По-рано през днешния ден от МОК оповестиха, че са сключили контракт спонсорски контракт с Airbnb. Сделката е оценена на стойност 500 милиона $, като договорът за спонсорство обгръща игрите до 2028 година в това число, заяви Financial Times.

Партньорството е за интервала на идващите пет олимпийски форума - три летни в Токио (2020 г.), Париж (2024 г.), Лос Анджелис (2028 г.) и два зимни - Пекин 2022 и Милано 2026. Петте града са измежду най-големите пазари на Airbnb.

Според информацията сумата от 500 млн. $ включва заплащане към МОК, както и вдишване на разноските за услуги, които Airbnb ще даде гратис за настаняване на спортисти и хора от делегациите.

" Ползите са явни във връзка с прозрачността и устойчивостта на игрите ", сподели президентът на МОК Томас Бах по отношение на партньорството.

 

 

Това е най-голямата договорка за Airbnb. Компанията става един от 14-те основни спонсори на олимпийските игри, измежду които са още " Кока кола ", " Алибаба ", " Атос ", " Бриджстоун ", Dow, " Дженерал електрик ", " Интел ", " Омега ", " Панасоник ", Procter & Gamble, " Самсунг ", " Тойота " и " Виза ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР