Кметът на Община Видин Огнян Ценков се запозна днес с

...
Кметът на Община Видин Огнян Ценков се запозна днес с
Коментари Харесай

Видинско предприятие осигурява работа на около 250 души

Кметът на Община Видин Огнян Ценков се срещна през днешния ден с индустриалната активност на „ Бдинтекс “ ЕООД, което посети по покана на неговия шеф Пламен Каменов. Фирмата се занимава главно с произвеждане на дамски блузи, мъжки ризи и пране на текстил. Основните пазари, за които работи са Германия, Италия, Англия и други Дейността на компанията започва през 2003 година с към 60 души. След редица стадии на разширение и определяне на постоянни връзки с клиенти, към сегашния миг в предприятието са ангажирани над 240 индивида.
„ През последните две години се вижда доста съществено оживление на пазара в България в нашия отрасъл. Работим интензивно по европейски планове, реализирахме общо 9, като 3 от тях – през последните 2 години. С Агенцията по заетостта и Министерството на труда и обществената политика са осъществени 2 поредни плана и са назначени над 40 души на работа. Съвсем скоро следва стартирането на нов план – „ Управленски потенциал “, по който във компанията би трябвало да се внедри интегрирана система за ръководство на всички процеси. „ Бдинтекс “ провежда, дружно с Агенцията по заетостта и Община Видин образование на искащите да работят в сектора. Подготовката е в границите на 3 месеца, като се обезпечава и стипендия “ - показа Пламен Каменов.
Кметът на Видин прегледа работните пространства и се поинтересува от детайлите в софтуерния развой.

„ Беше ни показано едно високотехнологично произвеждане. Прави усещане, че качеството, което се реализира в крайния артикул, е доста високо, тъй като той е конкурентноспособен и на най-прецизния пазар в Западна Европа. Разбрахме, че тук се шият ризи и униформено облекло за влиятелни институции и компании, което е горделивост за нас “ – сподели Ценков. Кметът даде висока оценка и на битовите условия за служащите и акцентира, че „ Бдинтекс “ е едно от предприятията във Видин, което се развива доста прогресивно. „ Виждаме, че господин Каменов и неговият екип се възползват от всички механизми, които се оферират сега по отношение на предприсъединителните фондове, извършват се планове както по повод обезпечаване на служащи и чиновници, по този начин и на иновационни технологии. Аз съм оптимист, че с цел да преборим и демографския срив, с цел да престанем да усъвършенстваме учебната мрежа, би трябвало да решим два предпочитани казуса. Единият е да задържим младежите и да притеглим нови, като подобрим качеството на образованието. Първата стъпка беше направена с разкриването на филиал на Русенския университет. Вторият приоритет е разкриването на работни места. Този въпрос го решаваме в няколко посоки, като един от методите е превръщането на нашата територия в привлекателно място за вложения. За следващ път дублирам, че Видин е една от дребното общини, която изготви Наредба за поощряване на вложенията и ползата към нея е огромен “ – разяснява видинският кмет.
Ценков изрази вярата си, че в доста скоро време тези вложения ще се случат и ще бъдат доказателство за процеса, който се развива в този момент - действително откриване на работни места и превъзмогване малко по малко на компликациите и отрицателните трендове. Той съобщи, че сполучливата форма за реализиране на задачите е взаимната работа. Ако всички дружно – локална власт, държавна власт, работодатели, бизнес, действителен бранш, гражданско общество вървят в една посока, вървят ли заедно, задачите в интерес на жителите на Видин ще бъдат реализирани.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР