Кметът на Община Видин Огнян Ценков проведе консултации за определяне

...
Кметът на Община Видин Огнян Ценков проведе консултации за определяне
Коментари Харесай

Партиите се споразумяха за състава на ОИК-Видин

Кметът на Община Видин Огнян Ценков организира съвещания за установяване състава на Общинската изборна комисия (ОИК), по отношение на произвеждането на изборите за общински съветници и за кметове на 27 октомври 2019 година Това оповестиха от пресцентъра на Общината.

Покана за присъединяване в тях бе изпратена до парламентарно показаните партии: Политическа партия ГЕРБ, Коалиция „ Българска социалистическа партия за България ", Коалиция „ Обединени патриоти – НФСБ, Атака и Вътрешна македонска революционна организация “, Политическа партия „ Движение за права и свободи “, Партия „ Воля " и до партии и обединения, които имат определени с техни кандидатски листи членове на Европейския парламент от Република България, само че не са парламентарно показани: Коалиция „ Демократична България – Обединение “.

В началото на срещата кметът се обърна към присъстващите, с цел да изрази своята задоволеност, че през четирите години на мандата са работили в доста положително взаимоотношение и съдействие. „ Искам да благодаря на всички вас като представители на политически организации, както и на тези от вас, които бяха общински съветници, тъй като ние изпълнихме поетите задължения към видинските жители – да стабилизираме финансово Общината, да модернизираме образованието и да реализираме огромния триумф – разкриване на филиал на висше образователно заведение. Работихме интензивно за реализирането на значимите планове, подобрявахме качеството на живот, развивахме туризма, привличахме вложители, разкривахме работни места. Всичко това е един общ триумф, в който всеки от нас има своя принос “, сподели Ценков.

Участниците в консултациите направиха своите оферти и реализираха цялостно единодушие за състава на Общинската изборна комисия. В нея ще влязат 13 представители на партиите, разпределени по този начин: Политическа партия ГЕРБ – 4 (председател и 3 членове); Коалиция „ Българска социалистическа партия за България " – 4 (секретар и 3 членове); Коалиция „ Обединени патриоти – НФСБ, Атака и Вътрешна македонска революционна организация “ – 2 (заместник-председател и 1 член); Политическа партия „ Движение за права и свободи “ – 1 заместник-председател; Партия „ Воля " – 1 член и Коалиция „ Демократична България – Обединение “ – 1 член.

В период до 24 август всички оферти за състава на ОИК би трябвало да бъдат предадени в Централната изборна комисия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР