Кметът на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева се срещна

...
Кметът на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева се срещна
Коментари Харесай

Кметът на Тетевен се срещна с Областния управител на Ловеч

Кметът на Община Тетевен – доктор Мадлена Бояджиева се срещна с Областния шеф на Ловеч - Виктор Стойчев, който продължава срещите си на място с кметовете на общини. От срещата стана ясно, че ще бъде продължена линията на положително взаимоотношение и съдействие сред двете институции, тъй като от това зависи сполучливото развиване на общините и районите.

Областният шеф означи, че идвайки на място концентрира цялото си внимание върху съответната община и проблемите й. Той акцентира, че за него няма значение партийната принадлежност на кметовете и това ще проличи в бъдещите му дейностите, като нито една община няма да бъде спряна или стартирана.

Много е значимо да работим взаимно и съм сигурна, че ще имаме добра връзка и взаимоотношение, като се надявам, че ще мога да разгадавам и на Вашата поддръжка, означи доктор Бояджиева. Тя сподели още, че приветства концепцията да бъде посетена всяка община на място и се надява, че и за в бъдеще ще се провеждат сходни срещи.



Един от главните проблеми в община Тетевен е водоснабдяването. Поради остарялата амортизирана водопроводна мрежа непрестанно има съществени повреди. Нямаме опция с общински средства да правим нов воден цикъл, а и не можем да аплайваме за европейско финансиране, тъй като на територията на област Ловеч няма консолидиран В и К оператор, сподели кметът.

Това, което съумяваме да вършим, е поетапно подменяне на мрежата. Моята идея е, че преди да бъде ремонтирана една улица, първо би трябвало да подменим остарелия водопровода, добави доктор Бояджиева.

Тя уведоми регионалния шеф за планове на Община Тетевен импортирани за финансиране в ПУДООС, Министерство на регионалното развитие и Междуведомствената комисия за бедствия и повреди.

На срещата се разиска още коронавирус обстановката, финансовото положение на общината и цената на ел. силата, идното приемане на Държавния бюджет, бъдещите планове и допирните точки, по които кмет и регионален шеф могат да си взаимодействат.

Още от ЛОВЕЧ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР