Кметът на община Свищов Генчо Генчев подписа споразумение с управляващия

...
Кметът на община Свищов Генчо Генчев подписа споразумение с управляващия
Коментари Харесай

Изграждат Център за грижа за възрастни хора в Свищов

Кметът на община Свищов Генчо Генчев подписа съглашение с ръководещия орган на Оперативна програма „ Региони в напредък “, с което се дава 100% безплатна финансова помощ, за построяването на Център за грижа за възрастни хора в неспособност за самообслужване в крайдунавския град.
Центърът ще бъде повдигнат на територията на някогашната оздравителна детска градина, а планът е на стойност 540 000 лв..

„ За идните строително-ремонтни действия има определена компания реализатор, изчаквахме подписването на този контракт за финансирането на обекта. Предстоят процедури по одобрение на техническата документи на самия план и се надяваме до началото на месец март да стартира построяването и преустройството на постройката в Център за 24-часова грижа за възрастни хора “, сподели Генчо Генчев.

Той акцентира, че това била една извънредно сериозна битка от страна на община Свищов, тъй като този тип услуга ще се осъществя на територията на по-малко от 14 български общини.
Градоначалникът добави, че незабавно след привършване на строително-ремонтните работите ще се осъществя план по програмата за „ Развитие на човешките запаси “, с който да бъдат обезпечени 30 работни места за чиновниците, които ще обслужват лежащо болните в Центъра – санитари, медицински сестри, обществени служащи, рехабилитатори и други След като започва активността, Центърът ще премине едногодишен изпитателен период, след което ще се трансформира в държавна обществено делегирана активност.

„ Това е още един подобен обект на територията на община Свищов, с който затваряме цялостния пакет от обществени услуги. Тези, които предлагаме са на извънредно високо равнище и доказателство за това са постигнатите резултати и получените награди от национално и интернационално равнище на нашите центрове. С реализирането на този център още веднъж ще покажем ангажираността си към хората, нуждаещи се от обществена поддръжка “, безапелационен е Генчев.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР