Кметът на община Стрелча Стойно Чачов отмени обявеното на 10

...
Кметът на община Стрелча Стойно Чачов отмени обявеното на 10
Коментари Харесай

Кметът на Стрелча отмени бедственото положение


Кметът на община Стрелча Стойно Чачов анулира оповестеното на 10 юни бедственото състояние, поради замърсяването на вододайната зона от изобилните дъждове. В момента в Стрелча има вода, само че тя е с неприятно качество и може да се употребява единствено за хигиенични потребности.

Общината е подготвила план за подсилване на вододайната зона и главен ремонт на водопровода, само че са нужни държавни средства от комисията по бедствия и повреди. От през днешния ден в Стрелча се раздават храни от Държавния запас, без на процедура да има бедстващи хора.

Кметът на Стрелча Стойно Чачов е издействал четири тира хранителни артикули от Държавния запас. Това провокира недоволството на хората, защото в общината няма бедстващи фамилии. Градът има нужда от нов тръбопровод и подсилване на водохващането.

Втора седмица в Стрелча питейна вода няма. Засега алтернативата са петте градски чешми с минерална вода, от където хората се доставят с вода за пиянство. Местни хора дефинираха настояването на помощта като "предизборна пропаганда ".

"Четири тира храна за 30 дни на 4200 индивида ", сподели гражданин на Стрелча пред БНР. Към момента кметът Стойно Чачов не е открит за коментар. Предстои Общинският съвет да излезе с декларация, като част от предложенията са храната да се върне или да бъде пренасочена към приюти.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР