Кметът на община Шумен Любомир Христов, кметовете на кметства и

...
Кметът на община Шумен Любомир Христов, кметовете на кметства и
Коментари Харесай

Кметът на Шумен се закле на първото заседание на новия общински съвет

Кметът на община Шумен Любомир Христов, кметовете на кметства и общинските съветници встъпиха в служба, откакто поставиха клетва на днешното първо съвещание на новия Общински съвет в регионалния град.

"Благодаря на съгражданите си, които демонстрираха, че пътят и посоката, която сме избрали е вярна. Изборната акция завърши. Време е за работа. Хората чакат от нас осъществяване на съответни обещания, отменяне на проблеми, осъществяване на планове и всичко това да го реализираме с по-бързи темпове ", сподели на съвещанието Христов, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той даде обещание да бъде кмет на всички, без значение от политическата им принадлежност, етнос, пол и възраст. "Обещавам да диря вашата поддръжка, поддръжката на нашите съграждани, на нашите кметове, с цел да осъществяваме през идващите четири години това, което всички дружно обещавахме ", сподели Христов.

Общинският консултант и ръководител на локалната организация на Българска социалистическа партия Веселин Пенчев напомни в изявлението си, че Любомир Христов от ГЕРБ е спечелил на балотажа на 3 ноември втори кметски мандат в Шумен, със 77 гласа повече от съперника му Венцислав Венков, повдигнат от "БСП за България ".

По самодейност на социалистите изборният резултат се апелира и съдът ще реши дали този избор е бил легален. Ако той бъде доказан, а и дотогава, Любомир Христов би трябвало да регистрира "всички тези 77 поданици на общината по-малко, които гласоподаваха за един нов път, за пътя на смяната ", уточни Пенчев.

Вижте какви са окончателните резултати от балотажа

По думите му би трябвало да бъдат потърсени грешките от предходното ръководство и доста ясно да се чуват проблемите на жителите и да бъдат решавани. Ние ще бъдем коректив за това - този Общински съвет и кметска администрация да вземат решение многочислените проблеми на шуменци, означи Пенчев.

За ръководител на Общинския консултант бе определен Красимир Минчев от ГЕРБ - някогашен дипломат на България в Украйна и депутат. След изборът му, посредством скришен избор, той сподели, че за него е чест, дълг, голяма отговорност и предизвикателство да управлява Съвета, "към което се връща след 12 години ", припомняйки, че тогава е бил определен за общински консултант.

"Бих желал да благодаря на моите сътрудници, които гласоподаваха за мен и да им кажа, че няма да ги предам и подведа, да уверя тези, които не гласоподаваха за мен, че ще бъда ръководител на целия Общинския съвет и няма да ги разделям на партии, благосклонности и антипатии ", сподели в словото си Минчев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР