Кметът на община Септември Марин Рачев да бъде отстранен от

...
Кметът на община Септември Марин Рачев да бъде отстранен от
Коментари Харесай

БСП настоява кметът на Септември да бъде отстранен от длъжност


Кметът на община Септември Марин Рачев да бъде отхвърлен от служба, с цел да не пречи на следствието, което се организира против него. За това настояха общински съветници от Българска социалистическа партия и депутати на партията, съобщи кореспондентът на БГНЕС в района.

„ Кметът на гр. Септември би трябвало да бъде отхвърлен от работа. Той не би трябвало да въздейства на хода на следствието и неговите резултати. “ Това съобщи членът на ИБ на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров по време на конференция в гр. Септември. По думите му има още един факт, който буди съществени терзания: „ Наличието на документи, които съгласно прокуратурата, не би трябвало да бъдат в шкафчето на кмета – документи, касаещи разработка на ДАНС. Затова ние желаеме чуване на шефа на ДАНС в Комисията за надзор на службите." Зафиров продължи с тематиката за гаранцията, поискана от съда за кмета Марин Рачев. „ На Ахмед Муса, упрекнат в проповядване на коренен ислям, беше наложена парична гаранция от 7500 лева, на Брендо – парична гаранция от 20 000 лева, съдията по вписвания, упрекнат във взимане на подкупи и пране на пари, бе освободен под гаранция от 8000 лева, на зам-министъра на опазването на здравето Златев, за хипотетична вреда на страна за 13 млн. лева - му бе наложена гаранция от 5000 лева, на Ценко Чоков – освободен против 10 000 лева, на Живко Мартинов, за абсурда "Суджукгейт" – освободен против 20 000 лева “, напомни Зафиров. По думите му сборът от тези гаранции няма и половината от 250 000 лева, наложени като гаранция за кмета Марин Рачев. „ Размерът на наложената гаранция би трябвало да подхожда на степента на виновност, на степента на заплаха от осъщественото действие. Нека хората преценяват до каква степен е съществено неговото действие “, безапелационен бе членът на ИБ на Българска социалистическа партия.

„ Заявяваме ясното ни и изрично желание да водим до сполучлив край битката с паралелната страна, както и да бъдем съпричастни на разкриването на събития и обстоятелства, доказващи незаконния темперамент на ръководството на не дребна част от българските общини и страната – моделът на слепване на политическа власт с бизнесинтереси “, сподели също Атанас Зафиров.

„ Вследствие на това, което се случва, се основава усещане, че страната се ръководи от една добре смазана корупционна машина. Има симбиоза сред власт и бизнес. “ Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Славчо Велков по време на конференцията. Той попита също кой заплаща тази гаранция от 250 000 лева на кмета на гр. Септември и напомни за други случаи в общината. „ С револвера на един общински ръководител бе погубен човек и незабавно бе вменена виновност на едно 6 годишно дете. Когато жителите на Варвара заграждаха пътя и стачкуваха, нямаше такава реакция. И аз се надявам профилираната прокуратура да не спре дотук в област Пазарджик “, сподели Велков и добави, че това се случва в цялата страна.

„ След изнесеното от прокуратурата, аз желая да попитам – единствено кметът на Септември ли има този отчет, в който е дадена информацията за ситуацията в област Пазарджик. Дали и при другите кметове има сходна информация. Държим комисията да изслуша ръководителя на ДАНС и да излезе истината. “ Това съобщи националният представител от Българска социалистическа партия за България Йордан Младенов пред публицистите. Той сподели също, че у кмета на Септември е открито тефтерче, в което е разказана всяка една социална поръчка. „ Това не дава ли възприятието за безотговорност. Не се ли е тормозил, че може да бъде проверяван, с цел да си води почтително счетоводни доказателства? Срещу този кмет се води и друго дело – за укриване на налози, в изключително огромни размери “, изясни Младенов.

„ Ние, общинските съветници на левицата, не сме безучастни към протичащото се в нашата община и неведнъж сме се противопоставяли на модела на ръководство „ Рачев “, на едноличния жанр на ръководство, който докара до феодализиране на общината. “ Това съобщи общинският консултант и регионален ръководител на Българска социалистическа партия Петя Цанкова. Тя добави, че през октомври 2017 година общинските съветници, с народни представители от Българска социалистическа партия, са срещнали обществеността с въпросните компании и подписаните контракти, за които приказва профилираната прокуратура. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР