Кметът на Община Русе Пенчо Милков откри изцяло реновираната с

...
Кметът на Община Русе Пенчо Милков откри изцяло реновираната с
Коментари Харесай

Кметът Пенчо Милков откри изцяло реновираната сграда на Ясла №4

Кметът на Община Русе Пенчо Милков откри напълно реновираната с общински средства постройка на Детска ясла № 4 на ул. „ Муткурова “ 98.

Ремонтните действия, траяли 8 месеца, включват настоящ ремонт на вътрешните пространства и въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост в цялата постройка.

„ В поверената Ви ясла видяхме нещо, което се следи в цялата страна – доста години неглижиране и очакване да се направи огромната стъпка. Това наложи този огромен ремонт и съм горделив, че се справихме, макар покачването на цените и усложненията, произлизащи от това “, обърна се кметът към шефа на яслата Катя Райкова.

Той изрече признателност към личния състав на детското заведение за тяхната отдаденост и грижи за възпитаниците им.

В Детска ясла № 4 „ Пипи Дългото чорапче “ бяха внедрени ограничения за енергийна успеваемост, като бе сменена остарялата и амортизирана дограма с PVC прозорци и алуминиеви входни порти. Извършен бе и повсеместен ремонт на покрива и бе направена топлоизолация на всички фасади. Старите отоплителни тела и апаратура са сменени с нови.

За по-добрата атмосфера в яслата се извърши и вътрешен ремонт на спалните пространства, занималните, трапезариите, санитарните пространства и стълбищните площадки във всички 4 яслени групи.

Припомняме, че напролет на предходната година в Детска ясла № 4 бе открита нова площадка в двора, чиито план бе на Ротари клуб „ Русе Дунав “, съфинансиран от Фондация „ Ротари “ и в партньорство с Община Русе, „ Дунарит “ и Ротари клуб Русе. Тогава започва и публичната поръчка за избор на реализатор на ремонта на яслата. По същото време започнаха и ремонтите на Детски ясли № 5 и № 9.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР