Кметът на община „Родопи разпореди водата в село Брестовица да

...
Кметът на община „Родопи разпореди водата в село Брестовица да
Коментари Харесай

Отркриха манган във водата на пловдивско село

Кметът на община „ Родопи " разпореди водата в село Брестовица да не се употребява за пиянство и готвене, оповестиха от пресцентъра на общината. При микробилогичен разбор, осъществен от Регионалната здравна ревизия в Пловдив, е открито наличие на манган в пъти над допустимите стойности. Изследването е направено по гледище на кмета на община „ Родопи " Павел Михайлов след сигнал, че от чешмите на хората тече мътна вода. Пробата е взета от чешма в частен парцел на улица „ Иван Вазов " 4 в селото.

Отчетено е наличие на манган 65 микрограма на литър при избрана оптималната стойност 50 микрограма на литър. Заради това от здравната ревизия са създали наставление, че водата от водопреносната мрежа не може да се употребява за пиянство и подготвяне на храна.

Според ВиК - Пловдив- замърсяването на водата в Брестовица е от икономическа активност.

Селото се водоснабдява посредством сондажи. Главният инженер на ВиК-Пловдив Антон Гълъбов изясни пред Българска национална телевизия, че трите сондажа са построени в терасата на р. Въча наоколо до с. Кадиево. Предприети са съответните дейности като е спрян най-замърсения сондаж и са алармирали Регионалната здравна ревизия.

Написани са писма до три министерства, защото при инспекцията е открито, че причина за замърсяването е водно огледало покрай санитарната охранителна зона.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР