Кметът на Община Плевен Георг Спартански подписа на 10 юли

...
Кметът на Община Плевен Георг Спартански подписа на 10 юли
Коментари Харесай

Мащабни ремонти в Плевен по проект за близо 4 милиона лева

Кметът на Община Плевен Георг Спартански подписа на 10 юли Административен контракт за даване на безплатна финансова помощ за план BG16RFOP001-1.007-0004 „ Осигуряване на устойчива градска среда на Плевен – стадий 2 ”. Той е финансиран по Процедура на непосредствено даване BG16RFOP001-1.007 „ Изпълнение на интегрирани проекти за градско възобновяване и развиване 2014-2020 Плевен “, като част от Процедура  BG16RFOP001-1.001-039 „ Изпълнение на Интегрирани проекти за градско възобновяване и развиване 2014 – 2020 “ от Приоритетна ос 1: „ Устойчиво и интегрирано градско развиване “ на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския фонд за районно развиване. Стойността на плана възлиза на 3 974 424,43 лева, а общата му дълготрайност е 30 месеца.
Настоящото планово предложение е в осъществяване на утвърдената Инвестиционна стратегия на Община Плевен, а в световен проект - на политиката за стабилно градско развиване, и включва възможни ограничения и действия по капиталов приоритет „ Градска среда “. Насочените по плана интервенции са върху обекти, част от линейната инфраструктура на град Плевен, ситуирани на територията на зоните за влияние, избрани в Интегриран план за градско възстановяване и развит –„ Зона с капацитет за икономическо развиване “. Предвидените строително-монтажни работи целят реорганизация за възобновяване на физически детайли на градската среда – транспортна техническа инфраструктура (улична мрежа), показана от обекти: " Улица,,Вит “ - от компания „ ИЗОБОР " до кръстовището с ул.,,Втора задгарова “ и " Улица „ Северна “, в т. ч. уреди към транспортна техническа инфраструктура – Пътен надлез за жк „ Сторгозия “.
Предстои да бъдат реконструирани общо 21 689,00 кв. м, като строително-монтажните работи се заключават главно във възобновяване на съществуващата пътна и тротоарна настилка посредством полагане на нова асфалтова настилка на пътното платно; замяна на всички бордюри и тротоарни настилки (асфалтобетонова тротоарна настилка); замяна на съществуващото улично осветяване с енергоспестяващи LED осветителни тела с мощ 40W, ситуирани на съществуващи стълбове за улично и/или парково осветление; основана налична среда при кръстовища и пешеходни пътеки по улица,,Вит “ и улица „ Северна “.
Интервенциите на Пътния надлез за жк „ Сторгозия “ са свързани с монтирането на нов железен парапет с височина 1,10 м и стоманена защитна ограда със степен на задържане и зона на деяние върху тротоарите; полагане на нова битумна хидроизолация в зоната на пътното платно, защитно (импрегниращо) покритие на тротоарни блокове, настилка от компактен асфалтобетон, защитна система против карбонизация по долната повърхнина на връхната структура и ригелните конзоли; изработка на нови дилатационни фуги; монтиране на нови отводнители по мостовото оборудване.
Предвидените ограничения на процедура ще реализиран интегрирано влияние и синергичен резултат върху територията и популацията на гр. Плевен, както посредством пространственото си разположение, по този начин и посредством ограниченията и дейностите, планувани по другите планове, част от Инвестиционната стратегия на общината, които касаят интервенции в просветителната, обществената и културна инфраструктура, както и развиването на интегриран градски превоз. Настоящото планово предложение има валоризиращ резултат, като надгражда и доразвива изпълнените по план „ Осигуряване на устойчива градска среда на Плевен “ ремонтни действия върху 30 броя обекти от урбанизираната територия на гр. Плевен.
Целите на плановото предложение са свързани с реализиране на устойчива и екологична градска среда, предлагаща усъвършенствано качество на живот и благоприятни условия за икономическо развиване – развиване на физическата и витална среда в града посредством повишение на нейното техническо, естетическо и екологично качество, обезпечаване на досегаемост, в т. ч. за лица в неравностойно състояние, резистентност и сигурност.
В допълнение, планът е фокусиран върху реализиране на ресурсна успеваемост, понижаване на нездравословното влияние върху околната среда и климатичните промени, както и възстановяване положението на прилежащата на урбанизираната територия на гр. Плевен линейна инфраструктура - улична мрежа за обезпечаване на по-добра подвижност, транспортна съгласуваност, досегаемост и логистика, в това число предварителна защита на пътни произшествия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР