Кметът на община Павликени Емануил Манолов ще се съобрази с

...
Кметът на община Павликени Емануил Манолов ще се съобрази с
Коментари Харесай

Кметът на Павликени против завода на Вълка

Кметът на община Павликени Емануил Манолов ще се съобрази с мнението на хилядите поданици на общината и няма да поддържа отчета за оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС) за капиталовото предложение за създаване на цех за каменна вата със личен енергоизточник покрай с. Върбовка. Това е главната тематика в общественото пространство на общината през последните месеци.

" През цялото това време чувам гласа на хората. Разбрах причините ви, проследявам развиването на подписката срещу построяването. Разбрах терзанията от свръхголемия потенциал на инсталацията за изгаряне на RDF, както и тези за замърсяване на въздуха, водите и почвите ", споделя градоначалникът.

Той напомня, че с решение на шефа на Регионална инспекция за опазване на околната среда във Велико Търново беше изтънчено Екологичният експертен съвет наново да прегледа Оценка на въздействието върху околната среда на капиталовото предложение. Предстои това да се случи, само че дата към момента не е планувана.

Кметът желае да участва персонално на идния екологичен съвет и да внесе авансово в писмен тип кардинално негативно мнение на общината.

" Подчертавам и неведнъж съм заявявал, че крайното решение дали да има цех или не въобще не е от законовите пълномощия на общината. Екоминистерството е единственият способен орган по въпросите на капиталовото предложение на " Петрургия ". То последно издава позволение или отвод, съгласно националното законодателство ", прецизира инж. Манолов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР