Kметът на община Несебър Николай Димитров даде начало на строителството

Kметът на община Несебър Николай Димитров даде начало на строителството ...

Започна строежът на многофункционалната спортна зала в Несебър.

Kметът на община Несебър Николай Димитров даде начало на строителството на дългоочакваната сграда с мултифункционална спортна зала, която ще се намира на градския стадион в Несебър.
Новата сграда ще бъде едноетажна и ще се състои от две части, разделени на високо тяло - многофункционална спортна зала и ниско тяло - обслужващи помещения, с осигурен вътрешен достъп между тях. Самата спортна зала е планирана с размери 34х46 метра. Ниското тяло има приблизителни размери 6х16 m.

Изграждането на спортната зала цели създаването на условия за практикуване на различни видове спорт - баскетбол, волейбол, хандбал, тенис, тренировки по художествена гимнастика, футзал /футбол на малки врати/ и осигуряването на възможност за провеждане на тренировъчна дейност и състезания през всички сезони.

Проектът предвижда спортно оборудване на високо ниво, което да позволява разнообразието от спортове и дава възможност за разделяне на залата на 2 игрални полета чрез специална разделителна завеса. Залата ще бъде снабдена с качествени съоръжения за различни видове спорт, които могат да бъде местени в различни конфигурации според нуждите на ползващите залата.
Ще бъдат доставени и монтирани 2 броя баскетболни кошове с регулируема височина, преместваеми, притежаващи FIBA сертифициран клас 1, както и волейболен състезателен комплект с регулируема височина, вграден обтегач, антена и омекотяваща защита, включително съдийски стол,състезателен тенис комплект с мрежа и стойки, хандбални врати, одобрени от Международната Федерация по Хандбал и 2 бр. футболни врати с мрежи за минифутбол.

Предвидени са мобилни трибуни с 200 седалки за зрителите, които могат да бъдат задвижвани автоматично. Те ще се прибират при провеждане на тренировъчна дейност.
Осветлението на залата ще бъде енергоспестяващо, изпълнено с ЛЕД прожектори.

Източник: sportal.bg