Кметът на община Монтана Златко Живков и регионалните структури на

...
Кметът на община Монтана Златко Живков и регионалните структури на
Коментари Харесай

Община Монтана подписа колективен трудов договор с образованието

Кметът на община Монтана Златко Живков и районните структури на Съюза на работодателите в просветата, Съюза на българските учители към КНСБЕ и профсъюз Образование към КТ „ Подкрепа ” подписаха групов трудов контракт за идващите две години.

Общината, работодателите и синдикатите се споразумяха да вземат решение дружно трудови, осигурителни и обществени въпроси, които не са регламентирани в Кодекса на труда.

Колективният контракт дефинира средства за подготовка на преподавателите в размер на 1% от годишните средства за работна заплата на педагозите.

Допълнителното заплащане за добит трудов стаж и професионален опит на служащите и чиновниците в системата на образованието също е 1% от главната им заплата. Договорен е и най-малък предел за в допълнение трудово заплащане според от степента на професионална подготовка. За най-ниската V-та степен тя е 25 лв., за най-високата І-ва – 80 лв.. Договорени са и средства за работно облекло не по-малко от 360 лв. за педагогическия личен състав и не по-малко от 260 за непедагогическия. На всеки три месеца шефовете би трябвало да показват информация на служащите и чиновниците за осъществяването на бюджета. С груповият трудов контракт са избрани и спомагателни заплащания като за работа с деца със специфични просветителни потребности, за попечителство на учители, за водене на наложителна документи, за съвещания на родители, за преподаване на образователен предмет на непознат език и други.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР