Кметът на oбщина Мездра инж. Генади Събков представи отчета за

...
Кметът на oбщина Мездра инж. Генади Събков представи отчета за
Коментари Харесай

Кметът на Мездра се отчете пред жителите на Люти дол

Кметът на oбщина Мездра инж. Генади Събков показа доклада за осъществяването на програмата за ръководство на общината за 2018 година пред жителите на с. Люти дол и изслуша деликатно всички наболели тематики.
Като най-значима за инвестиция за селото инж. Събков посочи сполучливия ремонт на ул. „ Оборище “ и ул. „ Бузлуджа “, които са значими пътни артерии за селото. Продължава обаче да е на дневен ред търсенето на решение за подсилване на свлачищата, в региона на селото. На този стадий обезпечени средства за планиране на едно от тях. Междувременно кметът даде обещание да изпрати универсалната машина „ Унимог “, с която да бъдат почистени израслите наоколо до пътя дървета и клони. Друг значим обект е ул. „ Кацарска махала “, която неотдавна бе циментирана и разширена. Водостоците на улиците ще бъдат почистени от служащия по краткотрайната заетос.
Един от най-сериозните проблеми, който акцентираха жителите, бе неналичието на връзка сред земеделския производител на територията на селото и притежателите на пчелини. След пролетното отнасяне на почвата с хербециди, пчеларите търпят обилни загуби в числеността на пчелните фамилии. Предсеитбената подготовка на почвата е наложителен развой и проблемите с пчелите ще се избегнат, в случай че пчеларите авансово бъдат осведомени и вземат ограничения. Селото е известно с ароматния планински мед, който не трябва да се губи.
Жителите на балканското селце помолиха инж. Събков да спомага за ремонта на покрива на постройката на кметството, в която се обитава още лекарският кабинет и стаята на кварталния отговорник.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР