Кметът на Община Мездра инж. Генади Събков представи отчета за

...
Кметът на Община Мездра инж. Генади Събков представи отчета за
Коментари Харесай

Кметът на Мездра Генади Събков направи отчет за 2018 г. в село Крета

Кметът на Община Мездра инж. Генади Събков показа доклада за активността на Общината за 2018 година пред жителите на с. Крета. Като една от най-важите и значими за селото инвестиция той посочи ремонтът на ул. „ Ален мак “ на стойност 13 773 лева
Кметът на селото Виолета Панова и поданици благодариха за отпуснатите 2 работни места по обществени стратегии. С помощта на тези хора селото е по-чисто и има по привлекателен тип. Кметът на Общината беше впечатлен от постигнатите резултати и даде обещание след края на програмата, да търси способи работливите им съселяни да продължат да извършват тези задания. Също по този начин пое ангажимент да назначи на работа в Оперативна програма „ Чистота “ гражданин на Крета, изявил желанието си самичък.
Като максимален проблем жителите на Крета показаха този с нерегламентираните сметища и липса на огромен резервоар, на което инж. Събков отговори, че резервоар ще бъде доставен, до този миг не е имало искане за подобен. Проблемът с поддържане на непорочност е въпрос на самоосъзнаване, даже и да има контейнери отново ще се хвърля към тях, добави още той.
Оперативна програма „ Чистота “ ще се заеме с почистването на пътя към гробищния парк благодарение на универсалната почистваща машина „ Унимог “.
Жителите на Крета желаеха още изцяло преасфалтиране на ул. „ Лальо Ширков “ -в непосредственост до стопанството. Кметът отговори, че улицата е била заложена в Капиталовата стратегия за 2019 година, само че след тежкото решение на болшинството в Общински съвет, общината остава без средства. Въпреки това, ще се откри метод улицата да бъде изкърпена.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР