Кметът на община Мездра инж. Генади Събков отчете дейността на

...
Кметът на община Мездра инж. Генади Събков отчете дейността на
Коментари Харесай

Кметът на Мездра се отчете пред жителите на Зли дол и Елисейна

Кметът на община Мездра инж. Генади Събков регистрира активността на администрацията през 2018 година пред жителите на Зли дол и Елисейна.
Най-голям проблем се оказа цената наводата, водоснабдяването на двете обитаеми места и невъзстановените ВиК повреди, които компрометират пътната мрежа в селата.
„ ВиК сдружението ни ще бъде неотложно осведомено с проблемите на жителите на Зли дол. Ще се вземат проби от водата за микробиологичен разбор и ще почистим водния контейнер “, съобщи Събков.
„ Проблемите с възобновяване на пътната настилка след ВиК повредите са съществени, само че би трябвало да погледнем и действително на нещата – поради амортизираната водопреносна мрежа пораждат по 2-3 повреди дневно. Физически не могат да отделят време с цел да реагират бързо на всички места. Въпреки компликациите това е тяхно обвързване, а нашето обвързване е да направляваме процеса “, добави кметът.
Той пое уговорката компрометираният сектор от оградата към кметството на Зли дол да бъде отремонтиран неотложно.
„ Безопасността на всеки един гражданин на общината е мой приоритет. Ще подменим оградата, ще осветим при опция региона към автобусната спирка “, съобщи кметът.
Жителите на Елисейна благодариха на инж. Събков за оказаното подпомагане при ремонта на покривите на кметството и църквата.
„ Сами виждате резултата от решението ни да влагаме в нашето общинско дружество „ Чистота “. С наши сили и средства постоянно ще ни излиза по-евтино. Давам образец със стената при автогарата. Успяхме да ремонтираме стената за по-малко от 3000 лв., вместо сумата от 15 000 лв., които ни изиска компания за същия ремонт на същата стена. Строителната бригада съумя да ремонтира и покрива на кметството ви, което може да се види и усети при всеки един дъжд. Продължаваме да влагаме в нашето дружество “, сподели Събков.
В Елисейна благодарение на общината, ще бъде обособено помещение за клуб на пенсионери, с цел да има къде жителите на селото да претърпяват дружно празниците и делници.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР