Кметът на община „Марица“ Димитър Иванов връчи медал на 98-годишния

...
Кметът на община „Марица“ Димитър Иванов връчи медал на 98-годишния
Коментари Харесай

98-годишен ветеран от община „Марица“ с юбилеен медал за участието си във Втората световна война

Кметът на община „ Марица “ Димитър Иванов връчи орден на 98-годишния деец от Втората международна война Георги Кръстев от с. Радиново. На събитието участваха кметът на селото Трайчо Кардашев и общинският консултант от Радиново Стоян Куршумов.

Възрастният мъж получава оценката дружно с грамота от Министерството на защитата във връзка 75-годишнината от края на Втората международна война, която бе маркирана на 9 май тази година.

Димитър Иванов благодари на ветерана за приноса му за свободата и независимостта на България.

„ Дядо Георги, ти си измежду хората, които са воювали за Родината и имаш голяма заслуга по тази причина, че България и всички нас ни има през днешния ден. Гордея се, че такива почтени българи са поданици на община „ Марица “. За мен е чест да ти връча този орден “, обърна се към него Димитър Иванов.

Старецът, който към този момент има няколко военни оценки, се зарадва на признанието и съобщи, че ще сложи сегашния медал най-високо от всички останали.

Георги Кръстев показа, че е мобилизиран на фронта напряко от казармата, бил е радист и финален се е изтеглил от огневата линия.

„ Вървях през бойното поле, покрито с трупове и единственото, за което си мислех, бе дали ще се прибера жив вкъщи “, спомня си ветеранът.

Той е разказал прекарванията си от войната в книга, написана от една от двете му дъщери, които се грижат за него.

Кметът на община „ Марица “, който подари на ветерана и кошница с плодове, се раздели с него с обещанието, че ще му гостува още веднъж на 100-годишния празник.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР