Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова се обърна към служителите

...
Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова се обърна към служителите
Коментари Харесай

Кметът на Ловеч поздравява администрацията по повод Деня на българската община

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова се обърна към чиновниците от администрацията със особено приветствие във връзка Деня на българската община- 12-ти октомври. В него се споделя:

„ Местното самоуправление в Ловеч има дълбоки корени. Открихме галерия, отдадена на 145-годишнината на локалното ръководство в града, почнало през 1877. Изложбата е плод на напъните на Община Ловеч, РИМ – Ловеч, ХГ „ Проф. Теофан Сокеров “ и Търговско дружество „ Държавен списък “ – Ловеч. Всеки би трябвало да види изложбата, с цел да се запознае с лицата на нашите предшественици, със събитията и документите, обрисували развиването ни чак до наши дни. Нека бъдемдостойни и виновни, с цел да имат нашите съграждани модерно обслужване, сигурност и комфорт. С това благопожелание се обръщам към чиновниците на общинската администрация, към общинските съветници, кметове на кметства и кметски наместници. Бъдете здрави, смели, въодушевени и цялостни с сила, с цел да сме сполучливи във всяко начинание! “

По мотив празника чиновниците в администрацията получават дребен сувенир.

Денят на българската община се отбелязва от 1998 година Поводът е, че на 12 октомври през 1882 година в брой 117 на Държавен вестник е оповестен първият Закон за общините и градското ръководство. В него се регламентира активността на общинските препоръки, на кметовете и техните помощници.

Община Ловеч, пресцентър
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР