Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова със своя заповед от

...
Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова със своя заповед от
Коментари Харесай

Кметът на Ловеч забрани използването на пиратки довечера

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова със своя заповед от 30.12.2019 година забрани използването на пиротехнически произведения по отношение на идния новогодишен празник, оповестиха от пресцентъра на общината. Забранява се потреблението на взривни субстанции, пукотевица с огнестрелно оръжие, въздушни пушки и други дейности, които нарушават спокойствието или основават заплаха за живота и здравето на жителите.
Пълният текст на документа гласи:
" На съображение член 44. алинея 1, т. 4 и алинея 2 от ЗМСМА по отношение на член 8, алинея 1 и алинея 2, чл.60, алинея 1, т. 6, член 152, алинея 1 и алинея 3 от Закона за оръжията, боеприпасите, взривните субстанции и пиротехнически произведения, и член 4, алинея I от Наредба № 1 за запазване и поддържане на публичния ред, чистотата, публичното имущество и природата на Ловешка Община на Общински съвет - Ловеч
Нареждам:
1. Да не се използват пиротехнически произведения по смисъла на член 8, aл. 1 и алинея 2 от Закона за оръжията, боеприпасите, взривните субстанции и пиротехническите произведения на територията на община Ловеч по отношение на идните новогодишни празници.
2. Забранява се използването на взривни субстанции, пукотевица с огнестрелно оръжие, въздушни пушки и други дейности, които нарушават спокойствието или основават заплаха за живота и здравето на жителите.
3. Началникът на районно управление (на МВР) „ Полиция " - Ловеч, да обезпечи наличие и надзор от чиновници по време на идните новогодишни празници за опазваме на публичния ред, сигурността и спокойствието на жителите при осъществяване на всеобщи мероприятия на обществени места на територията на общината.
4. Кметове на кметства и кметските наместници да обезпечат осъществяването на актуалната заповед на територията на съответните обитаеми места.
Изпълнението на актуалната заповед е предоставена на Началника на районна прокуратура „ Полиция " - Ловеч, на шеф отдел „ Контрол и сигурност ", на кметовете на кметства и кметски наместници на територията на община Ловеч.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР