Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова посрещна министър-председателя Бойко Борисов

...
Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова посрещна министър-председателя Бойко Борисов
Коментари Харесай

Борисов: Магистралата до пътя Ловеч –Плевен трябва да е готова до края на 2021 г

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова посрещна министър-председателя Бойко Борисов на градежа при пътен възел " Славяни ", където Автомагистрала " Хемус " прави връзка с правата Ловеч - Плевен.

Никой преди нас даже не си е помислял да построи Автомагистрала " Хемус ". Ние ще я създадем и ще я оставим за поколенията . През 2024 година от София до Варна ще се пътува единствено по автомагистрала, финансирането е обезпечено, процесът е необратим. С " Хемус " и пътя Ботевград - Видин Северна България единствено за няколко години ще догони Южна България по развиване, сподели министър председателят.

Автомагистралата е една чудесна вероятност за хората и икономическото развиване на района, добави кметът на Ловеч , като показа останалите кметове - на Угърчин и Летница, на селата Радювене и Славяни. В края на януари ще пуснем правата от Търговище за Варна, строим и към Видин, и към Ботевград, Всичко това ще остане за идващите генерации, добави Бойко Борисов.
 Ремонт стопира придвижването в сектор от Автомагистрала
Ремонт стопира придвижването в сектор от Автомагистрала " Хемус " за два дни

На 25 и 26 август

Това е един от най-големите градежи в Северна България. Магистралата до пътя Ловеч -Плевен би трябвало да е подготвена до края на 2021 година, а цялата автомагистрала София - Варна би трябвало ще е приключена до края на 2024 година По трасето в този момент работят над 4 000 души и над 1000 машини.

На срещата участваха още регионалните шефове на Ловеч и Плевен Ваня Събчева и Мирослав Петров , кметове на близките селища, служащи и жители. Премиерът беше съпроводен от зам.-министъра на районното развиване и благоустройството Николай Нанков.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР