Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова на 7 май преряза

...
Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова на 7 май преряза
Коментари Харесай

Кметът на Ловеч преряза лентата на нови пет санирани сгради

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова на 7 май преряза лентата пред новосанирания жилищен блок „ Медикус “, част от план с пет жилищни здания. 
Присъстваха още ръководителят на Общински съвет Петър Цолов, заместник-кметовете Даниел Колев и Венцислав Христов, екипът на плана, представители на строителните компании и строителния контрол, като се съблюдаваха всички противоепидемични ограничения по отношение на рецесията с ковид.
Събитието беше предавано онлайн на формалния профил на Община Ловеч във Facebook - https://www.facebook.com/lovech.municipality.
Общата стойност на плана е 1 086 716.85 лева, от които европейското финансиране е 923 709.33 лева, а националното съфинансиране е 163 007.52 лева Проектът се осъществя с финансовата поддръжка на Оперативна програма „ Региони в напредък “ ‎2014 - 2020 година
Церемонията се състоя на ул. „ Ген. Скобелев “ пред № 8 и №6, където се намират две от петте санирани многофамилни жилищни здания. Останалите адреси са ул. „ Цачо Шишков “ № 39 и № 41, ул. „ Патриарх Евтимий “ № 6 и ул. „ Цачо Шишков “ № 42 А и № 50.

„ Благодаря на строителите и строителния контрол, че макар комплицираната епидемиологична конюнктура, те се оправиха със дилемите си. Този обект е един от многото, част от Инвестиционната стратегия за осъществяване на Интегрирания проект за градско възобновяване и развиване на Ловеч “, сподели кметът Корнелия Маринова.
Тя напомни, че по този начин се удължава живота на тези здания, тъй като тази на ул. „ Скобелев “ № 6 е строена през далечната 1967 година, а на № 8 - през 1978 година Във всяка от тях живеят по 8 семейства. А общият брой на семействата във всичките здания по този план е 240.
Припомнено бе, че по-рано по програмата „ Прилагане на ограничения за енергийна успеваемост на многофамилни жилищни здания в гр. Ловеч “ към този момент е направено доста:
- по Етап 1- санирани са седем многофамилни здания със 73 семейства и 2 икономически обекта;
- по Етап 2 – пет многофамилни здания с 63 семейства и 5 икономически обекта;
- по Етап 3, който се осъществя сега, ограниченията за енергийна успеваемост ще бъдат приложени на 5 многофамилни здания с 51 семейства и 4 икономически обекта.
Целта на всички тези планове е да се увеличи енергийната успеваемост в жилищните здания, да се усъвършенства комфорта на обитаване, експлоатационни характерности и се удължи виталния им цикъл.
На събитието пред бл. „ Медикус “ участваха и признателните жители на постройките, които подариха цветя на кмета и строителите.
По-рано в залата на Общинския съвет по време на заключителната конференция беше обявена информация за плана от ръководителя инж. Петър Деков от Община Ловеч. Припомняме, че първата копка бе направена на 12 септември м.г. на ул. „ Цачо Шишков “ № 39 и № 41.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР