Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова излезе със своя позиция

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова излезе със своя позиция ...

Кметът на Ловеч с призив: Да работим с разум и занапред.

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова излезе със своя позиция във Фейсбук след неделните решения на Министерски съвет и произтичащите от тях промени в прилагането на мерките срещу коронавируса.
След 52 дни в ситуация на обявено извънредно положение думите, които изплуват в съзнанието ми, са благодарност, отговорност и надежда.
Благодарност за свършената огромна работа от хората на първа линия, от Общинския оперативен щаб и Общинската администрация, които в режим 24/7 държаха обстановката под непрестанно наблюдение - за текущ анализ, за обосновани изводи и за конкретни действия.
Радвам се, че посланията ни бяха разбрани от хората.
Дължим топла благодарност към всички отговорни и мислещи хора, наши съграждани, които спазваха и спазват строгите мерки в този кризисен момент. Благодарност към гражданите, които взаимодействат активно с общината, изразяват мнения и ни помагат със сигналите, които подават.
Изказвам специална благодарност към Националния оперативен щаб (НОЩ) и държавните институции, които доказват професионализъм и изграждат доверие помежду ни като хора, общност и държава. За нас е ясно, че без доверие и обща воля не можем да преодолеем изпитанието.
Защото всички сме в една спасителна лодка и точно тук и сега разделителните линии са пагубни.
Не ще и съмнение, и с днешна дата, че отговорността остава за всички, защото опасността от коварния коронавирус не е отминала. Затова и ние също оставаме в режим на готовност за нови предизвикателства.
Надеждата ми е, че малцината противници на мерките и не дотам съвестни хора, които не ги спазваха досега, ще променят и преосмислят поведението си - не бъдете противници на собственото си здраве! Заемете отговорна гражданска и родителска позиция - ние сме в пандемия!
От цялата информация, с която разполагам, мога да заключа, че ние, в Ловеч, се справяме успешно с досегашните строги мерки. Резултатът е ясен – до днес няма нито един заразен с COVID-19 в Община Ловеч.
Това е възможно, когато се работи с разум и занапред! Когато не допуснем частичното либерализиране на мерките да отслаби нашата бдителност и предпазливост! Когато сме всеотдайни и солидарни.
Знам, че можем да бъдем точно такива!

Източник: actualno.com