Кметът на община Котел Коста Каранашев беше сред официалните лица

...
Кметът на община Котел Коста Каранашев беше сред официалните лица
Коментари Харесай

С митинги отбелязаха 38 години от възродителния процес в Котленско

Кметът на община Котел Коста Каранашев беше измежду формалните лица на възпоменателните манифестации във връзка възродителния развой, които се организираха през днешния ден в котленските села Филаретово и Ябланово.

Сред гостите бяха ръководителят на Общински съвет Котел Христина Чолакова, зам.-кметът на Община Котел Шериф Куванджъ, секретарят на Община Котел Христо Карабекиров, общински съветници, кметове на обитаеми места в общината и поданици и посетители от селата и района.

В словото си пред жителите на Филаретово и Ябланово кметът уточни, че Община Котел е възприемана като община, образец за етническа приемливост в България. Той добави, че този ден би трябвало да се помни и на него да се отдава нужното почитание от всички жители на Република България, тъй като посягането на персоналните свободи, значи посегателство на личността.

" Въпреки тежките и сложни времена, в които живеем, ние ще продължим да работим за региона. Ще продължим да облагородяваме селата и се надявам всички дружно, макар разликите, които имаме да пазиме общия интерес на жителите на община Котел, който се показва в това да има мир и обич посред ни и общината да бъде по-добро място за живеене за всички нас ", сподели в умозаключение кметът Каранашев.

С митингите се означават 38 години от възродителния развой и насилствената промяна на имената в котленско.
След тях, по традиция бяха поднесени венци и цветя пред двете чешми, отдадени на събитията от 1985 година.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР