Кметът на община Казанлък Галина Стоянова бе избрана за председател

...
Кметът на община Казанлък Галина Стоянова бе избрана за председател
Коментари Харесай

Кметът на Казанлък оглави туристическия район „Долината на розите”

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова бе определена за ръководител на Управителния съвет на Организация за ръководство на туристически регион „ Долината на розите “. В съвета вземат участие още заместник-областният шеф на Област Сливен, кметовете на общините Сливен, Панагюрище, Копривщица, Хисар и шефът на Исторически музей „ Искра “ - Казанлък.
„ Долината на розите “ е шестият регистриран туристически регион в страната с фокус здравен и културен туризъм, който учредява организацията си за ръководство, както е планувано в член 17, алинея 1 от Закона за туризма. В него влизат 19 общини (тъй като при образуването на регионите са следвани границите на общините), които ще могат да образуват районни туристически артикули и да реализират районен маркетинг и реклама.

Разширената специализация на услугите, които ще се оферират в региона с център Казанлък са балнео, СПА и уелнес туризъм, културно-познавателен и фестивален туризъм, авантюристичен и екотуризъм, планински пешеходен и рекреативен туризъм и винен туризъм.
През 2017 година са регистрирани регионите „ Родопи “ и „ Варненски черноморски “, а през предходната година „ Бургаски черноморски “, „ Тракийски “ и „ Рило-Пирински “. Очаква се учредителното заседание на регион „ Дунавски “, а в процедура на регистрация в Министерството на туризма са регионите „ Софийски “ и „ Старопланински “.
Сдружения и компании, които правят активност на територията на туристически регион “Долината на розите” могат да станат членове на организацията му за ръководство. Как могат да го създадат и да се срещнат с устава тук

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР