Кметът на община Хайредин Тодор Алексиев от днес със своя

...
Кметът на община Хайредин Тодор Алексиев от днес със своя
Коментари Харесай

Обявиха бедствено положение в три села във Врачанско

Кметът на община Хайредин Тодор Алексиев от през днешния ден със своя заповед разгласи бедствено състояние в три села от района. Това са селата Рогозен, Бързина и Ботево . Причината е създалата се тежка конюнктура от снеготопенето и изпускане на водни количества от каскадно ситуирани язовири . Всички язовири в региона са цялостни.

“Лошото е, че п реливникът на язовир “Рогозен ” е мощно повреден . Не е доста водата на него – към 10 кубика в секунда е, само че преливникът си е повреден и има заплаха той да се откъсне. Ще последва препълване на язовир “Бързина ”. Евакуирали сме 8 души от село Бързина и 11 индивида в село Ботево. Засега няма някаква основна заплаха, само че ние би трябвало да си бъдем подготвени ”, сподели за Дарик кметът на община Хайредин Тодор Алексиев.

Мерките за евакуация, които е взел кметът на община Хайредин, са превантивни, акцентира той. Язовирът в село Бързина се източв а, с цел да има къде да постъпват новите количества вода, които идват от водоема в село Рогозен. В преливника се изсипва кална маса, с цел да се понижи скоростта на вода, разясни кметът.

Ще продължим да следим обстановката.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР