Кметът на община Хасково Станислав Дечев се срещна днес с

...
Кметът на община Хасково Станислав Дечев се срещна днес с
Коментари Харесай

Кметът на Хасково се срещна с пълномощния министър и заместник-посланик на Германия

Кметът на община Хасково Станислав Дечев се срещна през днешния ден с пълномощния министър и заместник-посланик на Посолството на Федерална република България у нас Щефан Рьокен.

Дипломатът бе съпроводен от основния шеф на Германо-българската индустриално-търговска камара Митко Василев и доктор Мариана Чолакова- почетен консул на Федерална република Германия в Пловдив.

През тази година една от културните емблеми на Хасково– Националният фестивал „ С Песните на Ари “, се организира с поддръжката на Посолството на Федерална република Германия у нас. Поводът е 125 години от рождението на именития Аспарух Лешников- първият знаменит български музикант. По този мотив кметът на Хасково Станислав Дечев благодари за Щефан Рьокен за поддръжката и за оценката, която Германия и до през днешния ден дава за гения и творчеството на Аспарух Лешников. Кулминацията на честванията ще бъде на 16 юни – рожденият ден на Ари, когато се чака в Хасково да дойдат посетители от Германия и роднини на артиста. Заслугата за съдействието сред община Хасково и Посолството на Федерална република България е и на историка доктор Веселина Узунова от РИМ Хасково, която изследва живота, делото и наследниците на Ари.

За Хасково и общината немските вложения са извънредно значими. „ За мен е радостно, че през последните месеци две компании от Германия избраха да ситуират производствата си в Хасково. Това стана със съдействието на Германо-българската индустриално-търговска камара, за което желая персонално да Ви благодаря “, акцентира кметът Станислав Дечев. Той изрази готовността си да продължи да посредничи сред бизнесмените от Хасково и от Германия, тъй като това е в интерес и на хората, и на бизнеса, и на община Хасково. „ Няколко са плановете, по които работят представителите на Камарата, взаимно с Германското посолство и ще се радваме Хасково да бъде сътрудник в тях “, уточни основният шеф на Камарата Митко Василев. В Хасково предстоят конгреси, на които в тясно съдействие ще работят бизнеса, просветителните институции и локалната власт с поддръжката на община Хасково, Посолството на Федерална република България и Германо-българската индустриално-търговска камара.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР