Кметът на община Генерал Тошево (обл. Добрич) Валентин Димитров е

...
Кметът на община Генерал Тошево (обл. Добрич) Валентин Димитров е
Коментари Харесай

Кметът на Генерал Тошево е арестуван по дело на Лаура Кьовеши

Кметът на община Генерал Тошево (обл. Добрич) Валентин Димитров е задържан по искане на Европейската прокуратура.

Причината е следствие за машинация със дотации по план за повишение на енергийната успеваемост на обществени жилища сред 2017-2018 (т.е. още в предишния му мандат).

Извършени са претърсвания в пространствата на общината, в офисите на държавни чиновници, обвинени в присъединяване в разследваните закононарушения. Предстои да бъдат разпитани очевидци и други обвинени.

Според данните на прокуратурата на Лаура Кьовеши, планът за саниране е финансиран със 169 000 евро от европейски фондов. Възложен е на частен реализатор.

Дръжавни чиновници, участващи в плана - в това число и кметът - обаче са показали погрешна информация за осъществяването на строителните работи, които не са завършили в избрания период.

Кметът на Генерал Тошево е повдигнат от Българска социалистическа партия, въпреки че се води безпартиен. Той оглавява общината от 2015 година, когато печели балотажа против представител на ГЕРБ.

Това е второто известно следствие на Европрокуратурата в български общини след акцията в София във връзка печално известния ремонт на жълтите павета.

Ремонтът на централната част на София е финансиран с европейски средства. В края на март се разбра, че чиновници на ГДБОП търсят документи и електронни доказателства, свързани с осъществяването. Разследването визира и подозрения за корупция в размер на минимум 3 милиона евро. Какво се случва с него през днешния ден, не е ясно.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР