Кметът на община Девня Свилен Шитов подкрепи призива на учителите

...
Кметът на община Девня Свилен Шитов подкрепи призива на учителите
Коментари Харесай

Благотворителност вместо цветя и на първия учебен ден в Девня

 Кметът на община Девня Свилен Шитов поддържа апела на учителите от Средно учебно заведение " Васил Левски " за щедрост вместо цветя и на първия образователен ден подари своята милостиня в особено разположената кутия в учебното заведение. Всички събрани средства ще бъдат преведени по сметката на 17-годишната Дария Димитрова от Провадия, която през днешния ден не прекрачи школския предел. Момичето се нуждае от незабавна белодробна трансплантация и понастоящем към този момент не може да диша независимо, като за задачата употребява кислороден уред.

" Респект към всички, които се включиха в благотворителната самодейност и оставиха своята милостиня в кутията за дарения в учебното заведение с парите, планувани за цветя! ", съобщи Свилен Шитов на церемонията по откриването на Новата образователна година в СУ " Васил Левски ".

Всеки, който желае да подари средства за спасяването на живота на момичето, може да го направи по следната банкова сметка:

IBAN: BG98STSA93000026226253

BIC: STSABGSF

Банка ДСК

гр. Провадия

Дария Живкова Димитрова

Пред множеството в учебния двор Свилен Шитов пожела на учениците, учителите и възпитателите ползотворна и сполучлива Нова образователна година, изпълнена със пристрастеност към науките, технологиите и спорта.

Общо 70 първокласници прекрачиха школските прагове на двете девненски учебни заведения – СУ " Васил Левски " и ОУ " Св. св. Кирил и Методий " - кв. " Повеляново ", второто от които не се включи в благотворителната самодейност за Дария.

Специално за първолаците и за всички възпитаници от началните курсове Община Девня обезпечи безвъзмездни образователни принадлежности и раници. Безплатни униформи и други придобивки ще има и за осмокласниците от професионалните паралелки в СУ " Васил Левски ", на които кметът разчита да положат оптимални старания, с цел да усвоят в дълбочина специфичните познания, които за в бъдеще ще им обезпечат положително кариерно развиване в Девненския индустриален комплекс. На дванайсетокласниците Свилен Шитов пожела да се готвят съществено за зрелостните изпити, тъй като те ще бъдат техният трамплин към висшето обучение.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР