Кметът на Община Девин Здравко Иванов даде символичното начало на

...
Кметът на Община Девин Здравко Иванов даде символичното начало на
Коментари Харесай

Възстановяват две подпорни стени за над 900 000 лв. в Девин

Кметът на Община Девин Здравко Иванов даде символичното начало на възобновяване и доизграждането на две подпорни стени в кв. Настан, които пострадаха при прииждането на водите на река „ Въча “, в средата на декември 2021 година. Общата стойност на строителните обекти е 929 400 лева с Данък добавена стойност.

Първият строителен обект се намира на ул. „ Малина ” и е с обща дължина от 65,00 м и височина 5,50 м. Стената е решена като армирана, с отвесна предна и наклонена задна страна. За оттичане на подпочвените води се слагат барбакани Ф110 през разстояние, не по-голямо от 1,5 м. Стойността на контракта за инженеринг е 596 040,00 лева с Данък добавена стойност. Средствата са от Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне. Срокът за осъществяване е 189 дни, а компанията извършваща строително-монтажните действия е „ Титан Строй Д “ ООД.

Втората подпорна стена се намира на ул. " Георги Димитров ". Същата се състои от 8 ламели с обща дължина 40,00 м и височина –5,50 м. Стената е решена като армирана, с отвесна предна и наклонена задна страна. 360 360 лева с Данък добавена стойност е цената на контракта за инженеринг. Средствата още веднъж са от Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне. Изпълнител е „ Строителство и строителни машини “ ЕООД и би трябвало да приключи обекта в период от 182 дни.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР