Кметът на община Чепеларе Славка Чакърова поднесе почетен плакет и

...
Кметът на община Чепеларе Славка Чакърова поднесе почетен плакет и
Коментари Харесай

Партньорството между Чепеларе и Мармара е възобновено

Кметът на община Чепеларе Славка Чакърова сервира почетен плакет и специфичен подарък на Сюлейман Аксой - кмет на турската община Мармара. Благодарение на този жест партньорството сред двете общини се възобнови.
Специалният подарък от българска страна представляваше картина, на която са изрисувани Чудните мостове - емблематична забележителност за община Чепеларе, а и за цяла България. Платното е дело на млад художник от родопската община. Част от подаръка бе и ръчно бродирана мъжка риза с български шевици.
Славка Чакърова е употребила случая и от името на най-малките поданици на Чепеларе да благодари на господин Аксой за подарените уреди и построените детски площадки в града.

" Имах удоволствието да срещна присъстващите с капацитета и развиването на Общината ни през тези години, като домакините най-вече се впечатлиха от обединяването на двете ски зони Пампорово и Мечи чал, както и от предоставените благоприятни условия за туризъм през летния сезон на територията на Община Чепеларе. Надявам се да надградим положителните взаимоотношения в областта на културата, туризма и спорта ", споделя още кметът на Чепеларе.
Колегата й показа съжалението си за изгубилата се връзка през последните 3 години сред двете побратимени общини. Последната ни среща бе в гр. Чепеларе при започване на мандата през 2016 година.
" Изключително съм щастлива, че макар компликациите успяхме да подновим контактите с Община Мармара, а топлото посрещане от страна на домакините е задоволителен израз за желанието за партньорство сред двете побратимени общини ", показва в умозаключение Чакърова. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР