Кметът на община Чепеларе Славка Чакърова - един лъжец и

...
Кметът на община Чепеларе Славка Чакърова - един лъжец и
Коментари Харесай

ГЕРБ-Чепеларе: Кметът на общината е лъжец и манипулатор, облечен във власт

Кметът на община Чепеларе Славка Чакърова - един измамник и манипулатор, облечен във власт.

Това се споделя в позиция на общинското управление на Политическа партия ГЕРБ - Чепеларе, която публикуваме без редакторска интервенция:

"През последните седмици се сътвори извънредно напрежение измежду част от жителите на общината. Организираха се митинги, стигна се до блокиране на основния път Асеновград – Смолян от жителите на с. Проглед, тъй като съгласно тях общинските съветници им взели 200 хиляди лв., отпуснати целево от финансовия министър за асфалтиране на улица в Проглед, и ги пренасочили за други обитаеми места. Националните и районни медии отразиха митинга на жителите на Проглед против Общинския съвет в Чепеларе.

Всъщност бе осъществена гигантска операция от кмета на общината Славка Чакърова. Тя излъга по най-безпардонен и безконтролен метод обществеността, жителите на село Проглед и всички медии, че общинските съветници са отклонили целеви средства, дадени за Проглед, към други обитаеми места.

В отговор до жителите на село Проглед за въпросните средства Чакърова декларира: „ насочих искане към министъра на финансите за неотложна финансова помощ в размер на 950 000лв. за довеждане докрай на план: „ Ремонт на общински пътища и улици на територията на община Чепеларе “. КЪМ ИСКАНЕТО ИМА НЕРАЗДЕЛНА ЧАСТ С ПРИЛОЖЕНИЕ С ОБЕКТИ, СРЕД КОИТО Е И С. ПРОГЛЕД. … ИСКАНЕТО БЕ ОДОБРЕНО ОТ МИНИСТЪРА НА ФИНАНСИТЕ И С ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 260 НА МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ, КЪДЕТО съдебна експертиза ОТПУСКАТ ИСКАНИТЕ СРЕДСТВА В РАЗМЕР НА 950 000 ЛВ. Пожарна охрана ИСКАНЕТО, ОТПРАВЕНО ОТ МЕН “

Чакърова продължава с лъжите и операциите и желае преди три седмици мнение от Министерството на финансите за разпределението на целевите средства, предоставени на община Чепеларе с Постановление на Министерски съвет № 260/24.11.2017 година „ Информира “ Министерството на финансите, че при приемането на бюджета за 2018 година общинските съветници са създали смяна в финансовата стратегия, „ като ОТКЛОНЯВАТ 200 000 лева от обект, включен в плана, финансиран със средства от целевия трансфер, и ги ПРЕРАЗПРЕДЕЛЯТ към други три обекта “. Търси незабавно мнение на министерството по отношение на законосъобразността на решението на Общинския съвет, с което е признат бюджетът на общината за 2018 година, за да се подхващат нужните дейности.

Отговорът от Министерството не закъснява: Получено е писмо с изх. № 08-00-1027/17 от 2 април 2018 година, подписано от зам. министъра на финансите госпожа Росица Велкова-Желева, до недоволните и обвиняващи общинските съветници в незаконосъобразни дейности Марио Куцинов - кметски наместник на село Проглед, и Славка Чакърова – кмет на община Чепеларе, с копие до Росица Черпокова – ръководител на Общинския съвет. В писмото се споделя: „ На 21.09.2017 година в Министерството на финансите е постъпило искане от община Чепеларе за даване на неотложна финансова помощ в размер на 950 000 лв. за привършване на план „ Ремонт на общински пътища и улици на територията на община Чепеларе “. Мотивите са, че са наложителни строително-монтажни работи на УЛИЧНАТА МРЕЖА В К.К. ПАМПОРОВО, с цел да не бъде усложнен идният зимен сезон и провеждането на спортни мероприятия. КЪМ ПИСМОТО НЯМА ПРИЛОЖЕНИЕ С КОНКРЕТНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ИСКАНИТЕ СРЕДСТВА Пожарна охрана НАСЕЛЕНИ МЕСТА И УЛИЦИ. “

Убедени сме, че в Министерството на финансите са се хванали за главите, откакто са прочели писмото на Чакърова. Кмет трета година да не познава съществени текстове от Закона за обществените финанси и Закона за локалното самоуправление и локалната администрация и да не може да борави с нормативни актове! И да се постанова в границите на съвсем три страници заместник- министърът на финансите да пояснява и изяснява по какъв начин се ползват законите. След направения обширен разбор на всички обстоятелства, изводът до който се стига е, че „ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ НАПРАВЕНО ЗАКЛЮЧЕНИЕ ЗА ОТКЛОНЕНИЕ НА СРЕДСТВА ОТ ЕДНИ ОБЕКТИ КЪМ ДРУГИ “.

Това са обстоятелствата и обективната истина по случая.

За страдание, от началото на мандата си кметът Славка Чакърова води открита война с всевъзможни средства против локалния законодателен орган. Повече от две години тя упреква Общинския съвет и съответни съветници за всички свои управнически провали. Умишлено основава напрежение и опълчване сред жителите на обособените обитаеми места и сред жителите на общината и общинските съветници. От началото на мандата Общинският съвет работи в атмосфера на борба, напън, непрекъснати упреци, че не знае какво прави, че бойкотира и пречи на кмета да работи. Чакърова упреква съветниците в непросветеност, трансферира отговорности от компетенцията на изпълнителната върху законодателната власт в общината.

В съответния случай кметът потърси арбитражното мнение на Министерството на финансите и го получи! Отговорът от Министерството приключва по този начин: „ Кметът на общината носи отговорност за финансовото ръководство и надзор и спазването на правилата за правомерност, положително финансово ръководство и бистрота. “

Общинското управление на Политическа партия „ ГЕРБ “ подсигурява, че при взимане на ВСИЧКИ свои решения общинските съветници, определени с листата на Политическа партия „ ГЕРБ “, спазвайки законите, се управляват от ползите на жителите на община Чепеларе ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР