Кметът на Община Бяла Слатина издаде заповед, с която разписа

...
Кметът на Община Бяла Слатина издаде заповед, с която разписа
Коментари Харесай

Кметът на Бяла Слатина забрани нерегламентираното събиране на липов цвят

Кметът на Община Бяла Слатина издаде заповед, с която разписа дейностите по събиране и предаване на липов цвят. На съображение член 44, алинея 2 от ЗМСМА и по отношение на член 62 от Закона за лечебните растения, за реализиране на надзор върху нерегламентираното събиране на липов цвят на територията на Община Бяла Слатина, инж. Иво Цветков забрани:
- Събирането на липов цвят, без издадено разрешително от Общинска администрация Бяла Слатина за събиране на лечебни растения от аграрни земи на поземления фонд и такива, включени в строителната граница на обитаемоте места общинска благосъстоятелност.
- Чупенето и рязването на клони от липите в централната градска част, парковете и улиците на територията на Община Бяла Слатина.
Брането на липов цвят би трябвало са се реализира ръчно, непосредствено от дърветата.
Изкупуващите лечебни растения, не оформили съответно позволителните за прилагане на липов цвят, ще бъдат глобени според наредбите на Закона за лечебните растения с санкция до 5 000 лева
Контрол по осъществяване на Заповедта е предоставен на длъжностните лица от Общинска администрация, посредством звено „ Общинска охрана”, кметовете и кметските наместници по обитаеми места към община Бяла Слатина, Директора на Оперативна програма „ Чистота и строителство ", Началникът на РУП Бяла Слатина или избрани от тях длъжностни лица.
При несъблюдение на Заповедта и наредбите на Закона за лечебните растения, нарушителите ще бъдат глобени на съображение член 21, по отношение на член 11, т. 2, от Наредба № 1 за запазване на публичния ред и общинските парцели на територията на община Бяла Слатина, член 27 по отношение на член 17, алинея 1, от Наредба № 9 на Общински съвет Бяла Слатина за поддържане екологията и запазване на чистотата, зелените площи и дълготрайната дървесна растителност на територията на община Бяла Слатина.
Сигнали за непозволено събиране на липов цвят, кастрене или изсичане на дървета могат да се подават на тел. 0915 8 26 55 – Звено „ Общинска защита “ – Бяла Слатина.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР