Кметът на Община Бургас Димитър Николов и Анатолий Макаров -

...
Кметът на Община Бургас Димитър Николов и Анатолий Макаров -
Коментари Харесай

Руският посланик и кметът на Бургас инициират откриването на руски културен център в града

Кметът на Община Бургас Димитър Николов и Анатолий Макаров - дипломат на Русия в България, разискаха на среща концепцията да бъде открит съветски културен център в Бургас. Това оповестиха от пресцентъра на Общината.

На срещата участваха още генералният консул на Руската федерация във Варна Владимир Климанов, почетният консул в Бургас Тонко Фотев, както и Константин Артюшин – търговски представител на Русия в България. В края на юли в Бургас ще дойде екип на Руския културно-информационен център в София, с цел да показа концепциите си за реализирането на плана в Бургас.

Кметът Николов и дипломат Макаров аргументираха концепцията си с това, че в морския град живее целогодишно огромна съветска общественост.

Беше регистриран и фактът, че над 60% от съветските туристи, които посещават България, избират на първо място Южното Черноморие, а над 1000 съветски деца учат в бургаските учебни заведения и вземат участие в разнообразни школи за изкуство в града.

Идеята е в бъдещия културен център с изключение на събития, да се предлага и съветска литература. На срещата беше разисквана още тематиката увеличение на взаимните старания за нова фериботна линия Бургас – Новоросийск, което ще усили както туристическия, по този начин и комерсиалния продан сред двете страни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР