Кметът на община Благоевград не е съгласен с предложенията на

...
Кметът на община Благоевград не е съгласен с предложенията на
Коментари Харесай

Кметът на Благоевград се обяви против триседмичен локдаун

Кметът на община Благоевград не е склонен с предложенията на Covid комисията към Общинския съвет за самобитно затваряне на града по отношение на разпространяването на, заяви БНР.
Благоевград да се затвори за три седмици, считано от понеделник, 23 ноември, като останат да работят единствено най-важните институции и обекти - общински и държавни институции, аптеки, хранителни магазини, банки, е едно от трите решения, които късно вечерта в сряда взе особено основаната в помощ на битката с комисия в Общинския съвет. Предложенията ще бъдат изпратени до Общинския действен щаб.
Крайната мярка е препоръчана поради тревожния растеж на заболелите от ковид, които имат потребност от болнично лекуване, неналичието на свободни кревати в лечебните заведения и повишаване на смъртните случаи. Точно тя обаче взриви обществените мрежи от мнения, които изцяло поддържат или отхвърлят концепцията на деветимата законодатели в комисията. Всъщност и измежду самите и членове се оказа, че няма единодушие по всички оферти. Съгласие има за това, че до момента Общински съвет не е употребен рационално в работата на оперативния щаб, че координацията сред институциите не е добра и че е нужна ежедневна помощ към болничните заведения. Заместник- ръководителят на комисията доктор Владимир Пандев, който преди време беше и шеф на регионалната болница, обаче е изрично срещу триседмичния локдаун:
" Досега общинският съвет трябваше да бъде интензивно употребен в битката с коронавирусната зараза. В ръководството на този развой в Благоевград няма съгласуваност сред звена, които могат да свършат доста ".
В сряда съветниците от комисията за битка с ковид са разискали опцията за закупуване на инсталация за даряване на кръвна плазма, а едно от предложенията, които ще бъдат импортирани в Общинския действен щаб е за затваряне на всички обекти в града, като се изключи аптеките, питателните магазини, общински и държавни институции, бензиностанции и банки.
Д-р Владимир Пандев обаче е изрично срещу това:
" Аз съм извънредно срещу – безсмислени ограничения. Мерки, които още толкоз ще затруднят цялата активност на страната. И непотребна суматоха ".
 Поискаха цялостна обсада на Благоевград за три седмици Поискаха цялостна обсада на Благоевград за три седмици
Пълно затваряне на Благоевград предложи новосъздаденият Консултативен към Общинския съвет в града. Искането е поради растящия брой зара...
Кметът на регионалния център Румен Томов съобщи на ексклузивен брифинг:
" Според мен тази мярка е недомислена, защото ще довлече доста последствия на целия град - стопански, обществени, тъй че това е мярка, която не е добра в този миг. Трябва методът да е извънредно уравновесен. От Министерство на вътрешните работи се изрекоха, че не е нужен вечерен час, тъй като градът и без друго е запустял. Хората от работа се прибират у дома ".
Кметът Томов опроверга позицията на общинските съветници, че няма система, която в действително време да разполага с информация за натовареността на лечебните заведения и свободните кревати. Това се координира със незабавната помощ. Той заяви, че в общинската болница по онкология идната седмица също се разкрива Covid бранш.
Според градоначалника пикът на болестта в общината е отминал, съдейки по цифрите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР